Megint eltévedt Joe Biden

2023. március 29. 13:13

A 80 éves elnök láthatóan újra segítségre szorult a tájékozódáshoz.

2023. március 29. 13:13
null

Joe Biden kedden az észak-karolinai Durhambe utazott, hogy meglátogasson egy félvezetőket gyártó üzemet. Bidennek rögtön az üzembe érve útmutatásra volt szüksége. Egyik kísérőjének bekapcsolva maradt a mikrofonja, így egy videóban hallani lehet, amint alapvető utasításokat adott Bidennek.

– mondta a kísérője Bidennek. „A kék jelzésen maradok” – válaszolta Biden. Amikor pedig egyedül marad, akkor láthatóan zavartan sétál, egészen addig, amíg egy másik kíséróje nem jelez neki, hogy merre kell mennie. 

Nem ez az első eset, amikor az Egyesült Államok elnökének úgy tűnik, hogy nehezére esik a tájékozódás. Korábban többször is kezet nyújtott olyan embereknek, akik ott sem voltak. De már szinte szokásos, hogy beszédeiben összekever országokat, vagy éppen érthetetlenül beszél. Legutóbb éppen Kanadát keverte össze Kínával.

Ezek miatt az esetek miatt egyre többször merül fel a kérdés, hogy vajon megfelelő-e az elnök egészségi állapota, aki a jelenlegi helyzet szerint újraindulna az elnöki székért, így az Egyesült Államok legidősebb elnökjelöltje lenne 82 évesen.

Nemrégiben megkérdezték Bidentől, hogy a korával kapcsolatos, növekvő aggodalmak döntő tényezőt jelentenek-e majd az újraválasztásról való döntésében. Azt válaszolta, hogy nem, azonban hozzátette, „de jogos, hogy az emberek felvetik a korommal kapcsolatos kérdéseket. Teljesen legitim, hogy ezt tegyék. Én pedig csak annyit mondhatok, hogy figyeljék, amit csinálok”.

Nyitókép: Peter Zay / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik