Egy teljes palesztin várost semmisítene meg az izraeli miniszter

2023. március 06. 11:48

Múlt vasárnap két izraeli halt meg, miután palesztinok támadtak rájuk Ciszjordániában. 

2023. március 06. 11:48
null

A katonai rádió jelentése szerint múlt vasárnap reggel két izraeli veszítette életét egy kora délutáni terrormerényletben Észak-Ciszjordániában. A Náblusztól délre található Huwarában ismeretlenek lövést adtak le egy elhaladó palesztin autóból közelről automata fegyverrel egy izraeli rendszámú autóban ülő két huszonéves utasra. Az izraeli hatóságok, illetve a Palesztin Nemzeti Hatóság közigazgatása alá tartozó járművek rendszámtáblája különbözik, színük is más.

Az üggyel kapcsolatban Bezalel Smotrich pénzügyminiszter úgy fogalmazott, hogy Huwarát meg kellene semmisítenie a kormánynak. A jelentések szerint a gyilkosság után izraeli telepesek bosszúból randalíroztak a városban, száz autót és 35 házat gyújtottak fel. 

Újságírók megkérdezték Stomrichot, egyetért-e azzal, hogy az egész települést meg kellene semmisíteni, mire a politikus azt válaszolta, hogy

igen, Izrael államának kellene ezt megtennie.

A pénzügyminiszter egy hasonló tartalmú Twitter-bejegyzést is kedvelt egy közösségi oldalon. A Hetek megjegyezte, Tom Nides, az USA izraeli nagykövete felháborítónak találta az izraeli pénzügyminiszter kijelentését. A kritika után a Bezalel Smotrich hozzátette, nem akartam ártatlan civileket bántani, amikor azt mondta, hogy Huwarát el kellene törölni.

Nyitókép:  GIL COHEN-MAGEN / POOL / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NDAP1945
2023. március 06. 20:49
Hmm, egy bizonyos Adolf is hasonlóan vélekedett csak ő a zsidókat nem látta volna szívesen élve, bezzeg az nem tetszett nekik, azóta is csak a rinya megy
Alcofrybas
2023. március 06. 15:31
Ezek szerint mindenki bűnös a városban, mint Szodomában és Gomorrában. Senki sem ártatlan. Nem akarok ártalatlan civileket bántani, na de mutassatok egyet, akiért megkímélhetem!
Alcofrybas
2023. március 06. 15:30
„A kritika után a Bezalel Smotrich hozzátette, nem akartam ártatlan civileket bántani” ? De miért nem?
NERbot
2023. március 06. 13:59
Bombával csak a legnagyobb humanisták kezelik a konfliktusokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!