A vártnál is többen tüntettek ma Franciaországban

2023. március 23. 20:23

A szakszervezetek által szervezett békés felvonulásokat több nagyvárosban anarchista tüntetők zavarták meg.

2023. március 23. 20:23
null

A Mandiner korábban megírta, hogy a francia belügyminisztérium 600 és 800 ezer közötti tiltakozóra számít a mai napra szervezett tüntetésen. A valóságban ennél jóval többen tiltakoztak.

Franciaországban kilencedik alkalommal tiltakoztak több százezren utcai felvonulásokkal és sztrájkokkal a kormány nyugdíjreformja ellen csütörtökön. A szakszervezetek által szervezett békés felvonulásokat több nagyvárosban anarchista tüntetők zavarták meg,

Párizsban mintegy ezer rendbontó kirakatokat tört be,

megtámadtak egy gyorséttermet és összetűztek a rendőrökkel.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint országszerte 1,08 millióan vettek részt a tüntetéseken,

a CGT szakszervezet 3,5 millió résztvevőről számolt be.

Ez a szám jelentősebb, mint az előző tiltakozás után közölt adat, de valamivel kevesebb, mint a megmozdulások januári kezdetén regisztrált. A legtöbben Párizsban tiltakoztak, a belügyminisztérium szerint 119 ezren, a szervezők szerint 800 ezren.

(MTI)

***

Nyitókép: Ludovic Marin/ POOL / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. március 25. 15:27
Batsányi János: A franciaországi változásokra (Kassán, 1789) Nemzetek, országok! kik rút kelepcében Nyögtök a rabságnak kínos kötelében, S gyászos koporsóba döntő vas-igátok Nyakatokról eddig le nem rázhatátok; Ti is, kiknek vérét a természet kéri, Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri! Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek, Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!
EX - Terminátor
2023. március 23. 23:49
tegyetek magatoknak egy szívességet és basszátok ki az anarhpistákokat még a ződ bolygóról is.
kizökkentidő
2023. március 23. 22:53
Vajon Le Mond-e?
Takarító
2023. március 23. 21:49
Figyelj P I N T É R. Nemsoká te jössz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!