Egy Ion nevű mesterséges intelligencia fogja segíteni mostantól munkájában a román kormányfőt

2023. március 01. 22:51

A mesterséges intelligencia valós időben fogja tájékoztatni a román kormány tagjait a lakosság kívánságairól és véleményéről.

2023. március 01. 22:51
null

Nicolae Ciucă meglepetésvendéggel készült a szerdai kormányülésre. Még az ülés kezdetén mutatta be a sajtó és a kormánytagok előtt Iont, a 100%-ban romániai fejlesztésű mesterséges intelligenciát, aki a miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadója lesz – írja a Hotnews nyomán a Transtelex.

„Románia nemzetközi szinten az elsők között van, ami a mesterséges intelligencián alapuló kormánytanácsadást illeti” – büszkélkedett a miniszterelnök. A mesterséges intelligencia nevére külön kitért, és azt is elárulta, hogy a Ion a román „noi”, azaz a „mi” személyes névmás tükrözéséből ered.

Az lesz a szerepe, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk segíteni a román állampolgárokat” – mondta a kormányfő Ionról, akiről azt is elárulta, hogy olyan román kutatók és tanárok kezdeményezése, akik a legjobbak a mesterséges intelligencia kutatása területen.

Kiderült: a mesterséges intelligencia valós időben fogja tájékoztatni a román kormány tagjait a lakosság kívánságairól és véleményéről,

az adatokat pedig a közösségi médián megjelenő információkból gyűjti be.

A miniszterelnök mindezek után egy magas, tükörszerű képernyő elé állt. És mintha hirtelen egy Star Wars jelenetbe csöppennénk, a képernyőn digitális arcok jelentek meg, a jellegzetes digitális pityegős hang kíséretében.

„Helló! Életet adtatok nekem. Ion vagyok. Most az a szerepem, hogy megjelenítselek benneteket. Mint egy tükörben” – jelent meg ekkor elsőként a képernyőn. Aztán Ion azt kéri, hogy tanítsák meg neki, hogy hogyan legyen román, majd megkérdi, hogy mit kell tudjon Romániáról. Erre a miniszterelnök azt feleli: „Románia egy szép ország, szép emberekkel.” Megértettem, tanulok – feleli rá a mesterséges intelligencia.

A fenti jelenet itt nézhető meg, 9:50-től. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. március 02. 17:24
"az adatokat pedig a közösségi médián megjelenő információkból gyűjti be." Eleve bukásra van ítélve....
Autofocus
2023. március 02. 16:45
Ion, tudom hogy lehetetlent kérek, de ne lopj!
Ehetős Odó
2023. március 02. 16:45
Keze is lesz? Csak hogy tudjon lopni is.
röviden
2023. március 02. 14:13
Bohóckodás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!