Döntött Olaszország: betiltja a ChatGPT-t

2023. március 31. 19:44

Az olasz hatóságok szerint szerint az OpenAI nem rendelkezik megfelelő jogi alappal ahhoz, hogy annyi információt gyűjtsön be a felhasználóktól, amennyit most szokott.

2023. március 31. 19:44
null

Ideiglenesen lekapcsolták Olaszországban a ChatGPT-t, az OpenAI mesterséges intelligencia (MI)-alapú chatbotot – számolt be a Gizmodo neveztű portál az olasz adatbiztonsági hatóság közleményére hviatkozva. A hatóság szerint szerint az OpenAI nem rendelkezik megfelelő jogi alappal ahhoz, hogy

annyi információt gyűjtsön be a felhasználóktól, amennyit most szokott, valamint arra, hogy ezt a rengeteg adatot az MI tanítására használja.

A hatóság azt is kifogásolta, hogy az OpenAI nem tájékoztatja megfelelő mértékben a felhasználókat arról, hogy mire is használja fel a begyűjtött adatokat.

***

Nyitókép: Illusztráció

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szamóca bácsi
2023. április 03. 23:59
ezek a taljánok teljesen megbolondultak? (ezt a kérdést most másodszor teszem fel 10 percen belül)
zsellér péter
2023. április 01. 18:44
a helyzet az hogy a nagy cégek már készülnek rá . Az irodai munkák jelentős részét ki fogja váltani , pénzügynek annyi , ügyfélszolgálatoknak annyi De sokkal érdekesebb vajon a menedzsmenteket mennyire lehet leváltani velük Ha döntéseket is átrakjuk a kezükbe , nagyon durva világ jön De mondon a multi cégek már csak hónapokban mérik a bevezetési időt
NullaSalus
2023. április 01. 18:03
Cazzi vostri.
need-info
2023. április 01. 10:55
Milyen gyorsan meghozták a döntést... Talán a migráció ellen kellene ilyen gyorsan döntést hozni, az fontosabb téma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!