Az FBI-főnök szerint is egy kínai laborból szökhetett ki a Covid–19

2023. március 01. 08:11

Christopher Wray egy nappal azután beszélt erről, hogy az Egyesült Államok kínai nagykövete felszólította az ázsiai országot, hogy legyen őszintébb a Covid eredetével kapcsolatban.

2023. március 01. 08:11
null

Christopher Wray szerint a Covid-19 nagy valószínűséggel egy kínai kormány által ellenőrzött laboratóriumból származik – számol be az FBI-igazgató Fox Newsnak adott interjújáról a BBC. Wray egy nappal azután beszélt erről, hogy az Egyesült Államok kínai nagykövete felszólította az ázsiai országot, hogy legyen őszintébb a Covid eredetével kapcsolatban. Az FBI főnöke azt mondta az interjújában, hogy Kína mindent megtett annak érdekében, hogy megpróbálja meghiúsítani, hogy kiderítsék a világjárvány forrását.

Korábban megjelentek olyan tanulmányok, amelyek szerint a vírus

a kínai Wuhanban jutott át az állatokról az emberre,

valószínűleg a város piacán, amely 40 perces autóútra van a világ egyik vezető víruslaboratóriumától, a Wuhan Institute of Virologytól, ez az intézet kutatta a koronavírusokat. Más amerikai kormányzati szervek azonban az FBI-tól eltérő következtetéseket vontak le, és bíznak az eredményeikben.

A kínai kormány még nem reagált Wray megjegyzéseire. Hétfőn azonban visszautasították azokat a híreket, amelyek szerint az amerikai energiaügyi minisztérium is úgy véli, hogy egy laboratóriumból szivároghatott ki a Covid–19.

Nyitókép: illusztráció, AFP/Viola Lopes

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Regisztráló szeméy
2023. március 01. 21:19
Ki hitte volna?
kikicsoda
2023. március 01. 20:38
És ez kinek új?
Etreju86
2023. március 01. 17:00
Amerikanal mocskosabb nagyobb allat nincsen .. hazug csotanyok...
Biki
2023. március 01. 16:18
Már megijedtem, hogy nem Kínából szökött ... és az a kínai nyúl a bűnös, mert nem volt rajta sapka ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!