A cseh hadsereg is képez ki ukrán katonákat

2023. március 06. 12:24

Az ukránok kérésére a kiképzés főként támadó hadműveletekre összpontosít, eszerint Kijev ellenoffenzívával akarja visszaszerezni a jelenleg Oroszország által ellenőrzött területeket.

2023. március 06. 12:24
null

A cseh hadsereg is segíti az ukrán katonák kiképzését december óta a csehországi Libava katonai körzetben – számol be az Euronews. Mintegy négyezer katonát készítenek fel harci cselekményekre, az öt szakaszban zajló tréning második körénél tartanak. Az ukrán katonák között vannak olyanok, akik már részt vettek gerillaharcokban, de olyanok is, akik először fognak a kezükbe fegyvert.

Az ukránok kérésére a kiképzés főként támadó hadműveletekre összpontosít. Ez megerősíti azt a feltételezést, hogy Kijev ellenoffenzívával akarja visszaszerezni az ellenőrzést a jelenleg Oroszország által ellenőrzött területek felett.

Nyitókép: YouTube/Képernyőfotó

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. március 06. 18:47
A cseh hadsereg kiképzési módszer alapja a Benes módszer: Vigyázzatok hogy harcközben Benes-zarjatok.
yanoo
2023. március 06. 18:12
Megatanatják az ukránokat, hogyan kell gyorsan és fájdalommentesen megadni magukat.
voltospultos
2023. március 06. 15:52
,,Az orosz SS-esek támadásának lábnyomában kitört a merész cseh felkelés, de a muszkák nyugatra távozása miatt 2 nap alatt nagyon szorult helyzetbe került. Így a harmadik napon, 1945. május 7-én délután megadták magukat a Harmadik Birodalomnak. Még javában dúlt a küzdelem a csehek mézeskalács fővárosában, miközben a német vezetők már csavarták le a kupakot a tollaikról a szövetségesek reimsi főhadiszállásán. A helyszínen nem tartózkodó szovjetek kedvéért azonban másnap, a győzelem napján meg kellett ismételni az aktust, és csak ennek köszönhető, hogy a csehek 7-én nem egy olyan hatalom békefeltételeit fogadták el, amely már hivatalosan sem létezik. Abba pedig már mi is félve gondolunk bele, hogy ha egy téridőgéppel elrepítenénk Karelékat az 1890-as évek prérijére, milyen alázatos csejenn gyarmat lenne belőlük pár héten belül.,,
pollip
2023. március 06. 14:51
A csehek ezt akarják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!