Törökországi földrengés: 4300 felett a halottak száma

2023. február 07. 06:03

Az éjjel tovább emelkedett a hétfő hajnalban, majd napközben történt földmozgás halálos áldozatainak száma.

2023. február 07. 06:03
null

A hétfőn történt többszöri földrengés következtében legkevesebb 4300-an vesztették életüket Törökországban és Szíriában. A BBC által közölt legfrissebb adatok szerint Törökországban 2900 halálesetről és több mint 15 ezer sérültről tudni. A földrengés által leginkább érintett két országba folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok és kutatócsoportok, ugyanis úgy vélik, hogy sokan vannak még az összedőlt épületek romjai alatt. 

Ali Yerlikaya Isztambul kormányzója bejelentette, hogy a legnagyobb török város 13 ezer mentésben részt vevő személyt küld a földrengés helyszínére, Törökország délkeleti részébe. Az egységek Hatay tartományba érkeznek, a szír határtól nem messze lévő Hatay repülőteret a földrengés kettészelte. 

Folyamatosak a segélyek Szíriába is

A polgárháború sújtotta országba is folyamatosan érkeznek a segélyszállítmányok, kedden hajnalban Iránból és Irakból is érkeztek szállítmányok a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtérre. A jelentések szerint az iraki gépen 70 tonna élelmiszer, orvosi eszközök, takarók és egyéb eszközök voltak. 

Mohammed Shia al-Sudani iraki kormányfő hétfőn jelentette még be, hogy üzemanyagból, gyógyszerekből és élelmiszercsomagokból álló segélycsomagot indít országa. 

Hossein Amirabdollahian iráni külügyminiszter pedig úgy fogalmazott, hogy Teherán kész humanitárius segélyt küldeni a szíriai területekre, melyek aztán kedden éjjel meg is érkeztek. 

Nyitókép: Sezgin Pancar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fado
2023. február 07. 12:37
Jézus Krisztus: Sokfelé lesznek nagy földrengések, és az embereknek nem lesz mit enniük. Járványok lesznek, rettenetes dolgok történnek, és hatalmas jelek lesznek majd az égen. Az emberek elájulnak a félelemtől és az aggodalomtól azok miatt, amik a világgal fognak történni. Akkor meglátják az Emberfiát, amint hatalommal és nagy dicsőséggel eljön a felhőkben.
korona.2.0
2023. február 07. 11:36
Talán nemzetközi vizsgálat kellene az alaszkai, a svédországi és az izraeli HAARP telepek működését kivizsgálandó. Fukusima is áldozat volt és még ki tudja hány hely a világon ? HAARP !!! Most Törökország ellenzi Svédország csatlakozását a világ hatalmas bűnszövetkezethez, a NATO-hoz. HAARP !!! És mindig sűrűn lakott helyeket érint a HAARP támadása. Nikola Tesla találmánya, amit továbbfejlesztettek. Istent játszanak............
kunzoo
2023. február 07. 08:10
Azért ez megmutatta hogy a Törökországot átszelő földgázvezetéknek van kockázata. Nem tudom lehet-e földrengésbiztosra építeni, de benne van a pakliban hogy megsemmisül. Az újjáépítéshez japánokat kell hívni. Ők értenek a dologhoz.
kisgul
2023. február 07. 07:56
Törökországban földrengés, Csillében pusztító tűzvész, Peruban pusztító árvíz, Európában pusztító háború!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!