Brutális videók a törökországi földrengésről (18+)

2023. február 06. 09:36

A török hatóságok szerint legkevesebb 284 halálos áldozat van már.

2023. február 06. 09:36
null

Legkevesebb 284 halottjuk és 2323 sérültjük van a hajnali törökországi földrengéseknek, amelyek 10 tartományt érintettek – közölte Fuat Oktay török alelnök hétfőn ankarai sajtótájékoztatóján. Oktay arról is beszámolt, hogy a katasztrófában minimum 1710 épület összeomlott. Ismertette azt is, hogy eddig 78 utórengést regisztráltak, amelyek közül három haladta meg a 6-os erősséget, a legerősebb pedig 6,6-os erősségű volt.

A török katasztrófavédelem adatai szerint helyi idő szerint 4 óra 17 perckor a dél-törökországi Kahramanmaras tartomány Pazarcik körzetében 7,4-es erősségű földrengés következett be, amelyet 4 óra 26 perckor a délkelet-törökországi Gaziantep tartomány Nurdagi körzetében egy 6,4-es erősségű, majd 4 óra 36 perckor Gaziantep Islahiye körzetében egy 6,5-ös erősségű rengés követett.

A közösségi oldalakat ellepték a földrengés kárairól készült felvételek: Törökországban és a szomszédos Szíriában több épület is összedőlt, maga alá temetve az ott tartózkodókat. 

A török hatóságok 4-es szintű vészhelyzetet hirdettek a hétfő hajnali erős földrengés miatt, ami azt jelenti, hogy az ország máris nemzetközi segítséget kér a mentéshez.

Szíriában több mint 230-an vesztették életüket a hétfő hajnali földrengésben, a sebesültek száma eléri hatszázat - közölte egy vezető egészségügyi tisztségviselő a szíriai állami tévében. A kormány ellenőrzése alatt álló Aleppó, Latakia és Hama kormányzóságban 111 ember vesztette életét - mondta Ahmed Dhamirijeh egészségügyiminiszter-helyettes.

Az al-Ihbarija állami tévécsatorna jelentése szerint tovább tartanak az utórengések Szíriában. A szíriai elnök válságtanácskozást hívott össze.

Nyitókép: Omer Yasin Ergin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. február 06. 22:12
Sok sikert és mentést nekik! Veletek vagyunk! Az épületek azért dőlnek, mert ott nagyon komoly hiányosságok voltak az alapozásnál és a betonvas szerelésnél, már ha volt bennük betonvas. Remélem nem a Penny építésze járt arra.
Unknown
2023. február 06. 21:48
Eleg sok p.cs kommentelő van itt megint. Emberek tömegesen haltak meg, szenvednek a romok alatt. És itt páran még mindig csak a süket politikai dumát nyomják. Régen úgy mondták: ha okosat nem tudsz mondani, hülyeséget nem kell.
kujon
2023. február 06. 19:16
Már mint az az Ismail istenbarma a fakehír generátor.
Odone Ricci
2023. február 06. 15:12
Bárhol a világon történjen ilyen katasztrófa, a normális és náluk szerencsésebb embereket együttérzés tölti el és segíteni akarnak valamiképpen a bajbajutottakon. Sok itteni kommentelő bizonyítja, hogy szellemileg nincs rendben és gonosz. Kár ezért a fórumért, de s MODERATOR vagy CENZOR hiányában borzalmakat irogatnak ide egyesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!