„Csak hogy ne kelljen szégyenkeznünk!” – Tordai szerint fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnába

2023. február 03. 15:26

„Béke csak úgy lesz, ha szólnak Putyin haverjuknak, hogy takarodjanak ki Ukrajnából!” – mondta a Párbeszéd politikusa Dömötör Csabának.

2023. február 03. 15:26
null

Ahogy egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Dömötör Csaba és a párbeszédes Tordai Bence a Scruton Belvárosban rendezett vitaesten ütköztették álláspontjaikat, többek között az orosz-ukrán konfliktus is szóba került:

– fogalmazott a Párbeszéd képviselője, aki azt is világossá tette, hogy

fegyverekkel kellene támogatni Kijevet,

mert szerinte a megtámadottat segíteni kell abban, hogy megvédhesse magát. „Abból nem lesz béke, hogy európai országok egy része fegyvereket küld a hadszíntérre, azzal Európa belesodródik a háborúba” – reagált a kormánypárti politikus, aki megerősítette:

Magyarország ezután sem fog egyetérteni azzal, hogy fegyvereket küldjenek Ukrajnába.

A kettejük közötti vita legérdekesebb részlete alább olvasható:

DÖMÖTÖR: (...) Idézhetek egyet? „Itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország megkezdje a direkt fegyverszállításokat.”

TORDAI: Így van. Így van, hogy ne kelljen szégyenkezni.

DÖMÖTÖR: Erre azt mondani, hogy ti egyáltalán nem mondtatok ilyet...

TORDAI: Fegyverszállításokról beszélünk. Tehát a fegyverek és a katonák nem tudom, érzi-e a különbséget, államtitkár úr?

DÖMÖTÖR: A fegyvernek nincs köze a háborúhoz?

TORDAI: Van köze a háborúhoz, mindenki fegyvert szállít, és mégsem kapcsolódtak be az országaik a háborúba. Nem tudom feltűnt-e.

DÖMÖTÖR: És ahogy több fegyver van Európából az ukrán hadszíntéren, az a béke irányába tett erőfeszítés, vagy növeli annak az esélyét, hogy európai országok is háborús felek legyenek?

TORDAI: Még egyszer, az a kérdés, hogy milyen béke? Önök olyan békét szeretnének, ahol Oroszország legyőzi Ukrajnát, ezért ellenzik a fegyverszállításokat, mi pedig azt mondjuk, hogy ki kell állni a megtámadott mellett, segíteni kell őket, hogy megvédjék magukat, és hogyha Oroszország belátja, hogy nem fog tudni győzedelmeskedni, akkor talán felülkerekedik a józan ész és kivonulnak az ukrán hadszíntérről.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. február 05. 06:30
Először bontsd le a házad!
blondibarbi
2023. február 04. 05:58
A kurva anyádat, te szemét tordai ! Menj, harcolj, te leszel az élő fegyver b+ ! Vagy nem mersz ? Ilyen fos alak vagy ?! Igen.
yes_we_can
2023. február 04. 00:38
Magas színvonalon lenne tárgyalóképes partner,mint bármilyenügyi miniszter.
youngboy
2023. február 03. 21:37
OK, küldjünk egy csomó gázpisztolyt úgy, hogy te viszed Bahmutba személyesen cerkóf majom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!