Texasban sem könnyű: tízszer annyi a migráns, mint a lakos az egyik megyében

2023. február 11. 14:40

Egy alig több mint 700 lakosú, Mexikóval határos texasi megyében az elmúlt évben 7400 illegális bevándorlót tartóztattak fel. A seriff a kormányzó segítségét kéri.

2023. február 11. 14:40
null

2020 óta 540 százalékkal nőtt az elfogott migránsok száma az El Pasótól 300 mérföldre fekvő Terrell megyében, amivel a helyi seriff igencsak nehezen boldogul – írta szombaton a Daily Mail. „Terrell megye seriffjeként együtt élek azokkal a napi hatásokkal, amelyeket Biden elnök és kormánya okozott azzal, hogy elhanyagolták a délnyugati határ biztosítására vonatkozó kötelezettségeiket” – idézte a lap Thaddeus Clevelandet, aki további segítségért fordult Greg Abbott kormányzóhoz, mivel szerinte az elfogási rekordok megdöntése felé haladnak.

A seriff a The New York Postnak azt mondta, az ő terepük a legkíméletlenebb a kétezer mérföldes mexikói határszakaszon. „Itt a legnehezebb átkelni – nincs más, csak dombok, kanyonok, hegyek, sőt 2000 láb magas sziklák. Az ember ránéz erre a terepre, és azt gondolja, kizárt, hogy az emberek itt átkeljenek, de mégis átkelnek” – fogalmazott Cleveland, megjegyezve: hat hónap alatt 17 halott migránst találtak, míg korábban csak egy-kettőt.

„Látjuk őket, de nem tudjuk üldözni őket, mert nincs elég emberünk ahhoz, hogy kimenjünk és üldözzük őket” – mondta.

Joe Biden januárban indította el azt a programot, amelynek keretében

havonta legfeljebb 30 ezer migránst fogadnak be Kubából, Haitiről, Nicaraguából és Venezuelából,

feltéve, hogy az amerikai határokon kívüli hivatalos migrációs központokban jelentkeznek. A terv lehetővé tenné ugyanennyi olyan migráns kiutasítását is ezekből az országokból, akik illegálisan lépték át az országot – emlékeztetett a lap.

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Joebeth Terríquez

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. február 12. 15:29
hajra multikulti !
akkor ki
2023. február 12. 08:45
Putyinnak javaslom, szedje össze az Európai migriket, bassza fel néhány hajóra és engedje el ZUSA partjainál, mint a patkányokat, nagyobb hatása lesz, mint a faszméregetésnek, ami most zajlik.
DrPepper
2023. február 12. 08:33
"...hat hónap alatt 17 halott migránst találtak..." "death and Texas" (a két dolog, ami az amerikaiak szerint biztos az életben).
Szexi Cicababa 💅
2023. február 12. 04:10
A mandiner már az USA migráncsai miatt is aggódik, nem csak a 10 miatt, aki havonta megkísérel Mo.-n keresztül Nyugat-Európába jutni. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!