„Nem, nem rabolnak a svéd hatóságok muszlim gyerekeket” – mondta a svéd miniszterelnök

2023. február 03. 13:48

Kiterjedt és szisztematikus dezinformációs kampány folyik Svédország ellen Ulf Kristersson szerint.

2023. február 03. 13:48
null

„Ez az ellenünk indított hadjárat most új lendületet vett” – mondta Ulf Kristersson svéd miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóján. 

Ez egyszerűen nem igaz. Svédország nem rabol el gyerekeket, a szociális munkásaink nem rabolnak gyerekeket. Sem muszlimokat, sem más vallásúakat”

– hangsúlyozta a miniszterelnök. Azt is elmondta, hogy a dezinformációs kampány miatt a szociális szférában dolgozókat gyakran megfenyegetik a közösségi oldalakon. 

Kristersson a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy őröket fognak állítani a szociális intézmények irodáihoz. A miniszterelnök közölte, hogy kormánya nagyobb összeget tervez elkülöníteni az álhírek visszaszorítása érdekében létrehozott svéd hatóság számára. 

Arab nyelvű oldalak terjesztik a rémsztorikat

A miniszterelnök elmondása szerint a dezinformációs hadjárat még 2021-ben kezdődött. A dezinformáció elleni ügynökség jelentése szerint az emberrablással kapcsolatos álhírek visszavezethetőek egy arab nyelvű oldalhoz, amelynek megalkotója korábban elköteleződését fejezte a ki az Iszlám Állam mellett. 2022 februárjában a svéd külügyminisztérium közölte, hogy a törvények értelmében minden gyermek az állam védelme alatt áll, és a szociális munkásoknak bírósági végzésre van szükségük ahhoz, hogy a gyermekeket hozzájárulásuk nélkül elvegyék szüleiktől.

(MTI)

Nyitókép: Svéd miniszterelnökség / ANADOLU AGENCY / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2023. február 05. 07:40
Hazugság. Egy román családtól szó szerint erőszakkal vitték el a gyerekeket, több cikket is lehetett olvasni erről. Angliában a lengyel családoktól veszik el a gyerekeiket, és direkt muszlim családokba helyezik ki őket - ahol a jó ég tudja hogy bánnak velük. A libsibolsi átnevelőtáborok állami szinten dübörögnek a poshadt agymosott nyugati világban. A svéd miniszterelnöknek üzenem- a magyar bőlcsesség szerint: nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja..
Paskai
2023. február 04. 07:12
Így zsarolják a szülőket, hogy besúgók legyenek, minden bevándorlóval ezt csinálják.
syphax
2023. február 04. 06:14
"NEM SZARTAM A KÚTBA, CSAK A KÚT KÁVÁJÁRA, OSZT' UTÁNNA BELÖKTEM," (SVÉD METAFORIKUS KÖZMONDÁS DÉL-KELET UPPSALÁ-BÚL)
Ente
2023. február 03. 22:15
Norvégia rég óta a nemzetközi gyermek kereskedelem központja. A bevándorlók gyerekeit mindenféle kitalált indokkal elviszi a hatóság, majd eladja "örökbefogadásra" mondjuk USA homo pároknak. Ez régi ocsmány biznisze a norvég állami "gyermekvédelmi" hatóságnak. Nem véletlen, hogy ott van külön ilyen hatóság, aki élet halál ura bárki gyereke felett. A szülők semmi, ez a jeges skandináv jógállam. Sokmindenkitől rabolták már el a gyerekét. Lengyelek például a titkos szolgálatukkal rabták vissza tőlük. Zeman cseh elnök bombázni akarta Norvégiát amikor egy cseh anyának évekig nem vták hajlandóak visszaadni kis gyermekét mert szerintük "nem jó anya"! Valszeg a sorosféle ultragazdag gazemberek szervkereskedő hálózata is benne van a komplett norvég államigazgatással ebben az ocsmányságban. Mivel ez már most köztudott, kevés az "új hús" Norvégiában, terjeszkednek a svédekhez, ottanúgy is sok az elveszett mindenféle bevándorló, azoktól rabolják a gyermekeiket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!