Hoppá: az oroszok szerint az USA iszlamista fegyvereseket képez ki oroszországi merényletekre

2023. február 13. 10:26

Mindezt egy szíriai amerikai támaszponton.

2023. február 13. 10:26
null

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) szerint az amerikai hadsereg iszlamista fegyvereseket képez ki oroszországi és a volt Szovjetunió területén lévő célpontok megtámadására.

A szolgálat hétfői közleménye szerint az Iszlám Államhoz és az al-Kaidához kötődő csoportokból hatvan ilyen harcost toboroztak és képeznek ki egy szíriai amerikai támaszponton.

– állította az SZVR. Azt is írták, hogy az amerikaiak „különös figyelmet fordítanak az orosz észak-kaukázusi és közép-ázsiai bevándorlók bevonására”.

Az SZVR-t, amely egykor a hatalmas szovjet Állambiztonsági Bizottság (KGB) része volt, Szergej Nariskin vezeti, aki tavaly a török fővárosban, Ankarában találkozott William Burnsszel, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójával is.

(MTI)

Nyitókép: A Saraya al-Quds, a palesztin Iszlám Dzsihád katonai szárnyának aktivistái katonai felvonuláson vesznek részt a mozgalom megalakulásának 35. évfordulóján Gázában 2022. október 5-én. Hetekkel korábban, augusztus 5-én izraeli repülőgépek három napon keresztül intenzív légicsapásokat mértek a palesztinai Iszlám Dzsihád célpontjára, megölve két vezető harcosát. Válaszul a gázai fegyveresek rakétatűzzel lőtték Izraelt.
Momen Faiz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik