Több tízezres tüntetést tartottak a békéért Németországban

2023. február 25. 20:26

Tűzszünetet, béketárgyalásokat és az ukrajnai fegyverszállítások leállítását követelték.

2023. február 25. 20:26
null

Mintegy tízezren gyűltek össze a rendőrség adatai szerint Berlinben a Brandenburgi kapunál szombaton, hogy tűzszünetet, béketárgyalásokat és az ukrajnai fegyverszállítások leállítását követeljék egy nappal a háború kitörésének első évfordulója után.

A tüntetést, amelyen a szervezők szerint mintegy 50 ezren vettek részt, Sahra Wagenknecht, a Baloldal (Die Linke) politikusa és Alice Schwarzer nőjogi aktivista szervezte. A rendőrség 1400 emberét mozgósította a rendezvény biztosítására. A rendőrségi szóvivő szerint a demonstráció békésen zajlott,

nem volt tapasztalható szélsőjobboldali csoportok jelenléte.

A résztvevők háborúellenes transzparenseket vittek magukkal, „Tárgyalást, ne eszkalációt!”, „Nem a mi háborúnk” és hasonló jelszavakkal. A két fő szervező két hete „Békekiáltványt” tett közzé, amelyben arra szólították fel Olaf Scholz kancellárt, hogy „állítsa le a fegyverszállítások eszkalációját”.

Azonnali tűzszünetet követeltek és tárgyalási ajánlatot Oroszországnak, valamint aláírásgyűjtésbe is kezdtek.

A petícióhoz legalább egymillió aláírást szeretnének összegyűjteni. Az interneten eddig már több mint 640 000 ember csatlakozott a felhíváshoz.

(MTI)

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2023. február 27. 15:49
Sajnálatos modon, eddig valoban csak ök hozták el a békét 1945-ben ami majdnem 80 évig tartott, ha nem rakták volna a tronra kijevi diktátort, vagy már valakik megsokallták a békét??? Amit azután a jenkik meg a nyugatiak megprobáltak mindenáron lejáratni. ( hányszor provokáltak ki mindenféle konfliktust? ) Vagy szerinted Ukrajnában az orosz beavatokozás elött béke volt? Mintha a hágai biroság azon rágodna, hogy a béke kellös közepén 2012/13-ban miért kellett 13000 oroszt lemészárolni. Vagy az milyen béke, és milyen államfö/hadvezér, aki mindenáron halálba küldi a katonáit? ( az ukrán katona mondta vagy 10 napja, hogy 100 bajtársából 92 nem jött vissza a harcbol. Ez nem népirtás?
Kecmec
2023. február 26. 17:32
Hát (ezzel mondatot kezdeni tilos) ezen az oldalon is polarizált a kommentelök tömege , van aki csak egyszerűen lusta és a minimális udvariassági alapot sem tartja be ,hogy válaszol ha írtak neki,unja vagy kifogyott az érvekböl..... aztán vannak olyanok akik azért nem válaszolnak mert ezzel akarják éreztetni véleményed nem fontos ,ők a fő kommentelök az véleményük mérvadó nem"ereszkednek" le hozzád. Ne törödj ilyenekkel írd meg a véleményed, kulturáltan.....
Kivűlálló
2023. február 26. 13:21
"Több tízezres tüntetést tartottak a békéért Németországban" Akkor, ezek szerint mindenki ott volt, aki Németországban az egészséges gondolkodást képviseli!
nempolitizálok
2023. február 26. 12:49
Ez még csak a kezdet libbantak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!