Mike Pompeo: Kína Putyinnál is nagyobb fenyegetést jelent a világra

2023. február 03. 16:45

A volt amerikai külügyminiszter szerint Hszi Csin-ping világuralomra törekszik.

2023. február 03. 16:45
null

Mike Pompeo volt amerikai külügyminiszter a Sky Newsnak nyilatkozva kifejtette: Hszi kínai elnök nagyobb fenyegetést jelent a világra, mint Vlagyimir Putyin. A Beth Rigby Interjúk című műsorában Pompeo azt mondta, hogy

Hszi elnök a világuralomra törekszik.

„Hegemóniát akar kialakítani az egész világon a marxista-leninista víziójával, és kínai gazdasági és politikai dominanciát a világ minden szegletében. Ez az ő ördögi célja” -– mondta. Arra a kérdésre, hogy a kínai vezető veszélyesebb-e, mint orosz kollégája – aki ma közel egy éve szállta meg Ukrajnát – Pompeo azt válaszolta:

„Abszolút. Vlagyimir Putyinnak van egy nagyon ütőképes atomprogramja, és egy olyan gazdasága, amely egyetlen iparágtól függ. És ha mi Amerikában termelnénk energiát, akkor ez az iparág sokkal kevésbé lenne értékes számára” – mondta.

Nyitókép: Orosz külügyminisztérium / AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2023. február 06. 11:11
Az USA csak azért tart fenn kb. 600 katonai támaszpontot a világon és a legnagyobb hadsereget, hogy megvédje a világot Kínától... Kina volt az, aki számtalan háborút indított szerte a világban az utóbbi 30 évben... Kína dobott le 2 atombombát Japánra stb. Libsi mentalitás, rákenni a kreált ellenfélre mindazt amit ő maga tesz/végez...
Házam Hazája
2023. február 04. 19:06
A volt amerikai külügyminiszter szerint. Lehet előrelátóbban gondolkodtak. Az mai amerikai vezetést netán lehet a kínaiak vették meg?
barany
2023. február 04. 16:37
Kína nem a "világot" fenyegeti, hanem az USA-t.
Dezsőke
2023. február 04. 16:33
következik: Kína tévedtem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!