El akarta lopni Lenin holttestét egy részeg férfi

2023. február 06. 20:19

Tettére nem tudott magyarázatot adni.

2023. február 06. 20:19
null

Megpróbált betörni a moszkvai Vörös téren található Lenin-mauzóleumba egy ittas férfi, aki el akarta lopni Lenin holttestét – közölte hétfőn a Moszkovszkij Komszomolec című bulvárlap.

A férfit vasárnap éjjel fogták el a rendőrök, amikor megkísérelte kinyitni a mauzóleum bejáratát. A tettenéréskor összefüggéstelenül beszélt, majd az őrszobán bevallotta, hogy el akarta lopni a bolsevik forradalom vezérének holttestét.

Tettére nem tudott magyarázatot adni.

Az elkövetőhöz mentőt hívtak, a TASZSZ hírügynökség tudósítása szerint alkohol okozta mentális zavart állapítottak meg nála.

A férfiról a Moszkovszkij Komszomolec megtudta, hogy egy 42 éves moszkvai bútorszerelő, aki az alkohol rabjává vált, miután öt éve elvált három gyermeke anyjától.

(MTI)

 

Nyitókép: Orosz kommunisták a bolsevik forradalom vezére, a szovjet állam megalapítója, Vlagyimir Iljics Lenin halálának 99. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a moszkvai Vörös Téren 2023. január 21-én.
MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2023. február 07. 11:04
Na csak ne viccelődjünk. Anyóka súlyosan megbetegszik, nem tudnak rajta segíteni az orvosok. Végül apóka hírt kap valami szibériai csodadoktorról, elviszi hozzá anyókát. Megvizsgálja, és megadja a gyógyulás receptjét: Apóka, eleget kell tenned a férji kötelezettségeidnek. - Jaj, doktor doktorovics, hát tudod milyen öregek vagyunk? A Putyilov, gépgyár, az Auróra, a Téli Palota ostroma, aztán meg én álltam Lenin et. szolgálatára, a drága megboldogult szemét is én csuktam le. - Apóka, ez engem nem érdekel. - Nekibúsul, de hazafelé a vonaton csak ökölbe szorítja a kezét, és megfogadja: Csak azért is! Otthon vacsora után nekidurálja magát, és láss csodát, sikerrel jár. Álomtalan álomba zuhan. Kora reggel ébredezik, valami zajt hall, anyóka sehol. Fülel, hát a konyhában dudorászik, zörög a csetressel. Apóka fölül, és fejét a falba verve: Ó, én szerencsétlen, hát megmenthettem volna a Lenin elvtársat is!
Rocktoberi
2023. február 07. 03:06
Felkeresi a pártembert az anyósa a Szovjetunióban. Fiam! Intézd el, hogy ha meghalok, akkor a Kreml falába temessenek! Megbolondult, mama? Oda csak a nagy embereket temetik. Egy hét múlva csenget az anyósnál a párttitkár. Anyuka! Ne is kérdezze, hogy sikerült elintézni! Gyerünk!!!
ThunderDan
2023. február 06. 22:28
Tunyacsáp?
kispolgarigrofo
2023. február 06. 21:15
jó a háttérkép... azigazi kommunisták Büsszelben vannak :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!