Amerikai lap: Orbán Viktor példa lehet az amerikai konzervatívoknak

2023. február 17. 08:05

Az Americain Conservative szerint a magyar miniszterelnök „érti, miként működik a hatalom a posztliberális Nyugaton”.

2023. február 17. 08:05
null

Rod Dreher a The Americain Conservative oldalán megjelent véleménycikkében arról ír, hogy „a liberális baloldali újságírók nem ismernek kompromisszumot, és a konzervatív oldallal szemben a teljes megsemmisítés a céljuk”.

Egy meg nem nevezett konzervatív magyar újságíróval folytatott beszélgetése alapján kifejtette, hogy a magyarországi újságírói kultúra egészen eltér az amerikaitól, mert

itt soha nem honosodott meg az objektív újságírás.

A magyar újságírás mindig is részrehajló volt – ismerteti Dreher.

„Ezért amikor az amerikai kormány pénzt költ a »független« magyar médiára, biztosak lehetünk benne, hogy baloldali, kormányellenes szereplőket fognak támogatni” – hívja fel a figyelmet a szerző.

„Ha az Orbán kormány nem nyitott volna teret a jobboldali médiának, akkor a jobboldali újságíróknak semmi esélyük nem lett volna helyet kapni az akkor létező lapoknál, melyek egytől egyig baloldaliak” – idézte fel.

„Orbán kész felvenni a harcot”

Cikke második felében Dreher megismétli korábban már hangoztatott véleményét, mely szerint „Orbán Viktor példa lehet az amerikai konzervatívoknak, mert érti, miként működik a hatalom a posztliberális nyugaton. A magyar miniszterelnök belátja, hogy

hogy elrejtse illiberális baloldali célkitűzéseit. Orbán azonban kész felvenni a harcot” – olvasható az Americain Consevative hasábjain.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

***

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik