Sikerrel zárult az USA új szuperfegyverének utolsó tesztje

2023. február 03. 02:04

A HAWC-rakétát (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept) egy B-52-es bombázóról indították el.

2023. február 03. 02:04
null

Az amerikai kormány és különféle katonai vállalkozók együttműködéséből született hiperszonikus rakéta elérte a Mach 5-ös sebességet, valamint minden tesztcélt teljesített – adta hírül az IFLScience. Mint írták, a tesztek célja az volt, hogy minél több adatot kinyerjenek a hiperszonikus légsugaras rakétarendszerről, amely az amerikai hadsereg cirkálórakétáinak következő generációját adja majd.

– mondta John Clark, az egyik katonai vállalkozópartner alelnöke és vezérigazgatója egy nyilatkozatban. 

A HAWC-t a DARPA – az amerikai védelmi minisztérium fejlesztési részlege – a Lockheed Martin, az Aerojet Rocketdyne és az Air Force Research Lab együttműködésével fejlesztette ki; a munka az évek során viszonylagos titoktartás mellett haladt előre, a legutóbbi teszt januárban, egy meg nem nevezett időpontban történt.  

A DARPA szerint a fejlesztés nem volt zökkenőmentes. „Voltak nehézségeink” – mondta Andrew „Tippy” Knoedler, a HAWC program vezetője.

A HAWC adatait most egy új programban, a More Opportunities with HAWC (MOHAWC) programban fogják felhasználni a hadsereg által beszerzendő hiperszonikus kísérleti járművek létrehozására.

Nyitókép: a szóban forgó eszköz látványterve; forrás: DARPA

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. február 03. 19:33
Ez valami vicc? Amerika! Szedd már össze magad, baszod! Jó hogy nem Enola Guy-ről dobjátok le ezt a vörös orrú vasat. Kamu ez az egész, csak hírverés, hogy címlapra kerüljenek.
Igazszó
2023. február 03. 18:39
Kamu.
ringwoodite
2023. február 03. 09:30
Meg csak most jarnak ott ahol a ruszkik mar par evtizede. Es meg mindig csak B52-rol indithato... Par milliard dollarert... Hatekonysag egyenlo a loszarral.
RasPutin
2023. február 03. 08:40
Hiperszonikus légsugaras. Minden mandiner "újságíró" tápos büfészakos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!