Belgium csatlakozik a Magyarország elleni perhez, amelyet a gyermekvédelmi törvény miatt indítottak

2023. február 13. 19:23

A belga kormány szerint a 2021-es törvény diszkriminatív.

2023. február 13. 19:23
null

Belgium becsatlakozik az Európai Bizottság mellett az Európai Unió Bíróságán „a homofób-törvényként” hivatkozott gyermekvédelmi jogszabály ügyében. A belga kormány álláspontja szerint a törvény diszkriminálja az embereket szexuális irányultságuk és nemi identitásuk alapján – jelentette be az ország külügyminisztériuma hétfőn.

Valójában a 2021 júniusi gyermekvédelmi törvényről van szó, amely tágította a pedofil bűnelkövetők elleni fellépés lehetőségeit, és amelynek értelmében például tilos olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg. 

A belga kormány szerint a törvény diszkriminatív. Belgium egyébként 2021-től a jogszabály elleni harc élére állt, és 17 másik tagállamot vett rá, hogy fogadjanak el közös nyilatkozatot, amelyben aggodalmukat fejezik ki az LMBTQI+ embereket hátrányos helyzetbe hozó intézkedés miatt,

és úgy vélik, hogy az sérti a véleménynyilvánítás szabadságához való jogot.

„Azt látjuk, hogy az LMBTQI+ közösség jogaira egyre nagyobb nyomás nehezedik számos országban, így Európában is. Ez világossá vált számunkra a múlt héten, többek között az emberi jogi civil szervezetekkel folytatott találkozón. emberi jogok, amelyet kérésemre szerveztünk magyarországi látogatásom során. Ez egy aggasztó tendencia, amelyet meg kell fordítani ”– mondta Hadja Lahbib külügyminiszter sajtóközleményében. Egyben bejelentette: országa csatlakozik ahhoz a perhez, melyet tavaly decemberben indított hazánk ellen az Európai Bizottság.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

 

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. február 14. 16:59
a normalitás vége! európa vége!
KBA98
2023. február 14. 16:39
Poirot-on kívül egyetlen belgát sem ismerek el normális embernek!
MyOp
2023. február 14. 15:33
Belga Kongó után tudjuk, hogy a belgáknak nevezett franciáknak az égvilágon mindent szabad, büntetlenül.
Barnabás.N
2023. február 14. 13:19
"Nekünk a többi 26 tagállam erre vonatkozó paragrafusait kellene elolvasni, kiírni, összehasonlítani a magyarral és akkor lehet ÉRVELNI, hogy x-y- z- tagországban is ugyanigy" Értem, és jogos az igényed (és igényünk), hogy a kormány és a parlament jogászai végezzék el ezen a területen a feladatukat. De nehogy azt hidd, hogy mivel ausztrál példát hoztam, ez messze van. Norvégiában most van folyamatban hasonló törvény elfogadása, lehet, hogy már meg is történt. Máltán egy megtért és megszabadult egykori homoszexuálist most állítanak bíróság elé, mert elmondta rádióban történetét. Közben gondolkodtam, és rájöttem, hogyan lehet leírni ezt az jelenséget: Olyan, mint az iszlám: 3 perc alatt betérhetsz, de halálbüntetés fenyegeti mind azt, aki kitér, mind azt, aki a kitéréséhez hozzájárult. Na ilyenné vált az LMBTQ perverzió is: törvények kezdik tiltani, hogy akár csak beszélni lehessen arról, hogy ki lehet jönni belőle!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!