Evakuálnák Bahmutot az ukrán hatóságok

2023. február 17. 10:21

Felszólították a civil lakosságot, hogy hagyják el az oroszok által ostromlott várost.

2023. február 17. 10:21
null

Az oroszok által ostromolt kelet-ukrajnai Bahmut (korábban Artyemivszk) város azonnali elhagyására szólították fel pénteken a polgári lakosságot az ukrán hatóságok, írja az MTI.

Felszólítom a még mindig Bahmutban tartózkodó civileket, hogy azonnal távozzanak”

– írta Telegram-csatornáján pénteken Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes. Az ukrán politikus szerint mintegy hatezer civil maradt a városban. Előző nap az ukrán fél elszállította a levéltárakat az állami intézményekből.

Jelenleg heves harcok folynak Bahmut ellenőrzéséért. Az orosz erőknek sikerült elvágniuk három utat abból a négyből, amelyeken át erősítés és lőszerutánpótlás érkezik a Donyeck megyei város.

***

Nyitókép: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jager
2023. február 17. 20:08
Bahmut szimbólum az ukránok számára, amit itt Magyarországon nehezen lehet érteni. Ilyen szimbólum volt Mariupol is. Az utolsó emberig, utolsó csepp vérükig védelmezni fogják az ukránok. Hősiesen.
Hohokam
2023. február 17. 18:14
Arcvonalrövidítés, rugalmas elszakadás..... ez az. Csak így tovább. Tuti módja a győzelemnek.
powerage
2023. február 17. 14:05
Ez nyilván téves hír és elferdítése a valóságnak. A civilek nem kiürítés miatt hagyják el Bahmutot, hanem ők lesznek az első telepesek, akik a nemsokára elfoglalt Moszkvába fognak költözni.
gyaloggos
2023. február 17. 13:51
James G.Rickards ezt mondta a minap : "Kulcsfontosságú lesz Bahmut sorsa Rickards úgy véli, Bahmut elestével kezdődhet az összeomlás. „Ukrajna egész, 800 mérföld hosszú védelmi vonala elkezd összeomlani akkor, és nem lesz olyan megerősített pozíciójuk, ahova visszavonulhat." Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!