Amszterdam betiltja az utcai füvezést a piroslámpás negyedben

2023. február 10. 11:31

A szexmunkásoknak pedig hajnali 3-kor be kell zárniuk a boltot.

2023. február 10. 11:31
null

Hamarosan tilos lesz kannabiszt szívni az utcán Amszterdam vöröslámpás negyedében a város új szabályozása szerint – írta meg a BBC. A törvények május közepétől lépnek életbe, és célja, hogy javítsák a lakosok élhetőségét, akik már régóta panaszkodnak a turisták által okozott zavarokra.

A szexmunkásoknak hajnali 3-kor be kell zárniuk a szórakozóhelyeiket.

A helyi média arról számolt be, hogy szinte minden tanácsos támogatta a lakosok zavarásának csökkentése érdekében hozott intézkedéseket. A városi tanács csütörtökön azt is bejelentette, hogy az éttermeknek és bároknak pénteken és szombaton hajnali 2 órakor be kell zárniuk, és hajnali 1 óra után nem engednek be új látogatókat az óváros negyedébe.

Jelenleg csütörtöktől vasárnapig 16 óra után tilos az alkohol árusítása a vöröslámpás negyedben lévő üzletekben, italboltokban és kávézókban. Most a tanács arra fogja kérni az árusokat, hogy ebben az időszakban teljesen távolítsák el az alkoholt a kirakatokból, vagy rejtsék el azokat.

Amszterdamban a legtöbb közterületen tilos alkoholt fogyasztani

A holland főváros jól ismert kannabiszos kávézóiról, és évente turisták millióit vonzza. A helyiek azonban arra panaszkodtak, hogy ezek a helyek vonzzák az utcai dílereket, és hogy a kábítószer- és alkoholfogyasztás növeli a bűnözési rátát.

A hatályos holland törvények értelmében a kábítószer birtoklása, előállítása és kereskedelme bűncselekménynek minősül. A hollandok azonban „toleranciapolitikát” folytatnak, amely szigorú feltételek mellett lehetővé teszi a kávézók számára a kannabisz árusítását. Az egyik ilyen feltétel az, hogy a kávézók nem okozhatnak kellemetlenséget, és a kormány elrendelte, hogy ne vonzzák a külföldi kábítószer-fogyasztókat.

Az új törvények mellett az amszterdami tanács tavasszal „távolmaradási” kampányt indít, amely a fővárosba drog, alkohol és szex céljából utazó turistákat célozza meg.

Nyitókép: PREVOST Vincent / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik