Verhofstadt: Az ukránok a területünkért és az értékeinkért harcolnak!

2023. január 09. 06:04

Összeszedetné Brüsszellel az európai Leopard 2 harckocsikat, és Ukrajnába küldené őket a belga liberális EP-képviselő.

2023. január 09. 06:04
null

– húzta alá minapi Facebook-bejegyzésében Guy Verhofstadt. Az Orbán Viktort is leárulózó belga liberális EP-képviselő legutóbb Németországtól követelt azonnali hatállyal tankokat Ukrajnának, ezúttal pedig azt vette számba, mely európai országok rendelkeznek Leopard 2 tankkal.

A harckocsival bíró tagállamból tizenhármat talált, s szerinte Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselőnek le kellene tárgyalnia az érintett országokkal, hogy a járművekből egy jelentős mennyiségű közös szállítmányt biztosítsanak Ukrajna számára.

 

Indoklásként a cikk elején idézett mondatot tette hozzá mindehhez.

Nem működő szankciók után jöhetnek a tankok?

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt: mielőtt „ráment” a tankokra, Verhofstadt korábban további európai szankciókat követelt Oroszországgal szemben, majd egy statisztika nyomán kénytelen volt elismerni, ezek egyelőre hatástalanok Putyinnal szemben.  Igaz, ezzel Borrell már tavaly novemberben megelőzte, amikor azt mondta:

Az EU soha nem számított arra, hogy az Oroszország elleni szankciók meg tudják állítani az ukrajnai háborút.”

***

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zordmorgo
2023. január 09. 18:56
Te mért nem mentél színésznek Drakula-filmekbe? Mindenki jobban járt volna...
luisbathhelena
2023. január 09. 17:21
Ránagyítottam a térképre. Mo szerepel mint Leopard-2 tank birtokos. Ha jól olvasom nincs 20 db sem. Adjuk oda szétlőni? Vagy ellopatni?
zara
2023. január 09. 17:17
' a területünkért és az értékeinkért harcolnak!' az ukrajna területek mióta a 'miénk' és az ukrán neonáci diktatúra mióta az 'értékünk'??? fuck u...
KBA98
2023. január 09. 17:11
..amit az USA-nak eladtak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!