Korábbi nagykövet: Addig nem lesz béketárgyalás, amíg az ukránok nyomulása kudarcba nem fullad

2023. január 24. 15:53

Sir Tony Brenton szerint az oroszok szempontjából ez a háború támadó háborúból, védekező háborúvá változott.

2023. január 24. 15:53
null

Sir Tony Brenton, az Egyesült Királyság volt oroszországi nagykövete a Times Radio vendége volt. A műsorban Sir Brenton leszögezte, hogy

Mint mondta, „tudják, hogy eddig nagyon rosszul teljesítettek ebben a háborúban. Az ő szempontjukból ez a háború támadó háborúból valójában védekező háborúvá változott. Küzdenek azért, hogy megkapaszkodjanak abban, amijük van. És gyanítom, hogy ha reális kilátás nyílna a tárgyalásokra, akkor belevágnának.”

Kifejtette, hogy „az ukránok továbbra is megpróbálnak majd nyomulni, de csak akkor válik reálissá a tárgyalások kilátása, ha a nyomulásra tett erőfeszítéseik kudarcba fulladnak”.

Nyitókép: YURIY DYACHYSHYN / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2023. január 24. 21:21
Ez az ürge háttal ül a moziban. Valamikor év elején a hoholok "támadó potenciálja" lényegében megszűnt, az elmúlt 1-2 hétben pedig defenzívába szorultak több frontszakaszon (zaporozsje, ugledar, donyeck) is, persze bakhmut/artyemovszk mellett, illetve főleg ez utóbbi miatt mert szinte miden épkézláb csapatuk ide van már vezényelve. Aztán hogy mit hoz a jövő azt majd meglássuk, de az eszeveszett kapkodás a hökik körül nem azt mutatja, hogy a hoholok olyan jól állnának.
roughneck
2023. január 24. 20:31
Mintha a brit szigeteket lako emberek vezeto elitje kicsit hajazna a zsidokra. Ugy tunik, agyilag ok is eppen olyan belterjesek...
Robertoo
2023. január 24. 19:02
Putyin nem hülye? Tehát még él? .......... Nem arról volt szó, hogy elkapta a bubópestist, meg a covidot, felnégyelték, meg amúgy is? ...... Le vagyok maradva?
fatman
2023. január 24. 17:50
Ja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!