Szexista erőszakhullám tombol Spanyolországban

2023. január 03. 14:10

Tavaly több mint ötven nőgyilkosságot követtek el, ami az elmúlt közel húsz év legrosszabb adata.

2023. január 03. 14:10
null

Döbbenetes számú szexista gyilkosság történt tavaly Spanyolországban. A Reuters számolt be arról, hogy 2022-ben 50 nőgyilkosságot követtek el. Beszámoltak egy olyan késelésről is, amikor egy 30 éves terhes nőt késelt meg halálosan az élettársa.

Az orvosok a helyszínen sürgősségi császármetszést hajtottak végre, de nem tudták megakadályozni az anya és a baba halálát.

Az intézkedések között szerepel a potenciális áldozatok vallomásainak előtérbe helyezése a kockázatértékelés során, valamint a visszaeső elkövetők fokozott megfigyelése.

Legalább 31 161 nőt tartanak nyilván a nemi alapú erőszak átfogó megfigyelőrendszerében, közülük 723-at minősítenek szélsőségesen vagy magasan veszélyeztetettnek, akik fokozott védelemben részesülnek.

„A nemi alapú erőszak felszámolása mindannyiunkat érint. Elengedhetetlen, hogy közösen, társadalomként cselekedjünk, hogy megállítsuk ezt a csapást” – közölte Pedro Sanchez miniszterelnök a Twitteren.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2023. január 03. 18:26
2020-ban Spanyolországban https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate 298 gyilkosságot követtek el. Feltételezzük, hogy 2 év alatt nem változott nagyot a helyzet. Ha csak 50 nőt öltek meg a 298-ból, az nekem nem azt sugallja, hogy valami kurvára nők ellen kihegyezett szexista bandák garázdálkodnának arrafelé. Persze össze kéne hasonlítani más országokban lévő nemi arányokkal, de mi a faszomnak, mikor tudjuk, hogy uszítókampány az egész. Pont ugyanolyan, mikor a tetves kommunisták a "kulákok" ellen lázítottak, csak most a fehér férfiak a célpont. (Ja, és megnézném egyébként, hogy ebből mennyi volt a fehér férfi elkövető :-)))) )
Zolotarjov
2023. január 03. 17:30
Nem kell arab pasikkal kavarni..
Bell & Sebastian
2023. január 03. 16:04
Nem baj, majd megint kiássák Franco -t, az mindent megold.
Magyarok Pásztora
2023. január 03. 15:16
Az összes megölt nő biztos kvóta volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!