Svájci lap: Jelenleg meg nem támadási egyezmény van érvényben Brüsszel és Budapest között

2023. január 06. 08:12

A Neue Zürcher Zeitung szerzője úgy véli, kibékíthetetlennek látszik az EU és Orbán ellentéte.

2023. január 06. 08:12
null

Jelenleg egyfajta meg nem támadási egyezmény van érvényben Brüsszel és Budapest között, ám ez aligha tart sokáig – írja Daniel Imwinkelried, aki a Neue Zürcher Zeitung című lapot tudósítja Közép-Európa gazdasági fejleményeiről. Úgy látja, hogy az unió nem bízik a magyar jogállami intézményekben, a magyar kormány által adott garanciákban. A miniszterelnök ugyan reformokat ígért, ám az előírt 27 feltétel teljesítését még ellenőrizni kell – szögezte le.

A szerző úgy véli, ha az eredmény kedvező is lesz, ettől még nem rendeződnek a kétoldalú kapcsolatok, hiszen a felek között áthidalhatatlannak tűnő árok húzódik. A tudósító szerint

a Magyarországon érdekelt nyugati cégek nyugodtan készülhetnek arra, hogy csak romlani fog az üzleti környezet.

Imwinkelried úgy látja, hogy 

legkorábban tavasz elején így is átutalhatják az első részleteket a keret 5,8 milliárd eurójából. 

 

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indikém
2023. január 07. 20:29
Budaházit 15 évig szopatta a Fidesz. Nem látta fölnőni a gyermekeit és Tekes bűnözők kisérgették mint egy utolsó gyilkos gyerekmolesztálót (ja nem)...akkor mi a probléma a Fidesszel, nem értem.Hiszen mindenki gyarmata lett ez az idióta ország.Tehát a Fidesz jól teljesít.
Kambodzsa
2023. január 07. 16:38
Na ennyit a nagy újság írásról. Nálunk pont az uzleti környezet az, ami javul. Mert azt nem politikusok mérik.
SZK59
2023. január 07. 06:21
Minek ide ellenség, ha ilyenek az EU elöljárók. Azt hittem nincs lejjebb. De VAN!!!
obsitos0
2023. január 07. 00:29
Na, ez a baj, ez az ELŐÍRT 27 piros kuttyafüle !!! 2004 óta tagok vagyunk, most összekalapáltak valamit, aminek nem felelünk meg. 2002-2010 között megfeleltek ?????? Az ország, a jogrendje-államformája ugyanaz, de tűrhetetlen a népszerű vezetése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!