Szakértő: Amikor Von der Leyen pónilovát szétmarcangolják, egyből a farkasok ellen „hangolódik” a brüsszeli politika

2023. január 10. 22:44

A NAK elnöke szerint a „sötétzöld fülek” évek óta nem hallják meg a magyar gazdák panaszát.

2023. január 10. 22:44
null

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hívta fel arra a figyelmet közösségi oldalán, hogy „felettébb érdekes, hogy amikor az Európai Bizottság elnökének Dolly nevű pónilovát szétmarcangolja egy farkas, akkor

Győrffy azt is hangsúlyozta, hogy „az ominózus ragadozó kilövését engedélyezte a német hatóság, a bizottság pedig felülvizsgáltatná a farkasok védettségére vonatkozó szabályokat.”

A „sötétzöld fülek” évek óta nem hallják meg a magyar gazdák panaszát

A NAK elnöke mindezek ismertetése után rámutatott arra, hogy „azt évek óta nem akarták meghallani a »sötétzöld« fülek – hiába hangoztattuk sokan, folyamatosan –, hogy borsodi és zempléni magyar gazdák szarvasmarháit, haszonállatait rendszeresen pusztítják farkasok, ezért intézkedések szükségesek akár a kárenyhítés, akár a szaporulat szabályozása érdekében”.

– ez szokott lenni a válasz" – idézte fel az agrárgazdasági kamara vezetője.

„Remélem, elgondolkodnak az illetékesek azon, hogy valóban tenni kell a farkasok általi pusztítás ellen” – függetlenül Von der Leyen pónijától – zárta bejegyzését Győrffy Balázs.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatják:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. január 12. 08:59
És akkor még ott van az alföldön kóborló fekete párduc, Maugli, meg a Medvedisznóember, akiekkel szintén nem tud mit kezdeni a zeu... :D
Akitlosz
2023. január 11. 20:57
A címből azt hittem, hogy farkasbarát cikk lesz, de sajnos ez sem az. :-( A farkasok ellen azt lehet tenni, hogy kutyákat kell tartani, komondorokat és annyi. A kutyák megvédik az állatokat a farkasoktól. Az emberektől is. Minden veszélytől. 2 komondor elég, hogy megvédjék a nyájat egy farkasfalkától. Aki nem akar kutyákat tartani ő más állatokat se akarjon és ennyi a megoldás! A farkasok nélkülözhetetlenek (lennének) az egészséges ökoszisztémához. A semjéneket kellene kipusztítani, nem a farkasokat. Sokkal több farkasra lenne szükség az egészséges természethez. Akkor legalább több állás jutna őrző védő kutyáknak is. Szóval figyelembe kellene venni a farkasok érdekét is. A gazdálkodóknak meg költeniük kell a gazdaságukra. Kell kerítés és KUTYÁK. Ezt ne akarják úgy megspórolni, hogy kiirtatják a farkasokat! Alig néhány farkas él Európában. A szomszédnak német juhászkutyája van. Ő éppen úgy üvölt, mint a farkasok. :-) Egyes rendes emberek is együtt üvöltenek a farkasokkal: https://www.youtube.com/watch?v=FPngHLY8Yf4 Van aki még a falkájukba is belép. https://www.youtube.com/watch?v=FPngHLY8Yf4 Az állatokkal általában jól ki lehet jönni. Adni kell nekik enni és akkor kedvelni fognak, nem valami ördöngösen bonyolult trükk. "Vad" jegesmedve: https://www.youtube.com/watch?v=FPngHLY8Yf4
Nabakker
2023. január 11. 20:08
Mai EU= NeoLiberálFasizmus !!
csulak
2023. január 11. 17:15
Az EU egy burokrata diktatura !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!