Do Rzeczy: Egyre nagyobb a nyomás Budapesten

2023. január 23. 08:34

„A magyarok helyzete az EU-ban már olyanná vált, hogy nem illik kezet fogni velük” – mondja egy diplomata a lengyel lap szerint.

2023. január 23. 08:34
null

„Az Európai Unió országai, köztük Lengyelország is fokozza a nyomást Magyarországon, azért, hogy félmilliárd eurót szabadítson fel Ukrajna felfegyverzésére és pénzt az ukrán csapatok kiképzésére” – tájékoztatott az RMF FM brüsszeli tudósítója a Do Rzeczy szerint.

„Budapest blokkolta az uniós támogatást, amely az ukránok katonai kiképzésére irányult. Kiderült, hogy Magyarországnak is nehézségei vannak az ukrán hadsereg kiképző missziójának támogatásának elfogadásával” – írja a műsorszolgáltató. Az egyik diplomata azt mondta,

a magyarok helyzete az EU-ban már olyanná vált, hogy nem illik kezet fogni velük”.

Egy másik interjúalany Magyarországot „kis, oroszbarát államnak” nevezte – számol be a portál.

Andrzej Sados lengyel uniós nagykövet is élesen bírálta Orbán Viktor kormányának álláspontját az EU-nagykövetek legutóbbi találkozóján. Magyarországot „más országok bizalmával való szisztematikus visszaélésekkel” vádolta meg. „Lengyelország és az EU-tagországok nyomása kezdi meghozni gyümölcsét. Vannak ugyanis arra utaló jelek, hogy Magyarország kész lesz megegyezni” – mondta az egyik forrás a lengyel lap szerint.

Fotó: Ludovic MARIN / AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2023. január 24. 15:00
Az ukránoknak lassan több fegyverük lesz, mint ahányan bánni tudnak velük. Elég pénzt kapott már az ukrán "kormányzat", gazdálkodjon vele, vagy hagyjon fel a háborúskodással, ha nem telik rá.
Igazszó
2023. január 23. 18:58
Ilyen barátok és szövetségesek mellett ellenségek már nem is kellenek.
dragstar
2023. január 23. 18:08
Ó jaj,mi lesz most?
Robert69
2023. január 23. 18:00
Akkor nem kell velünk kezet fogni, úgyis utáltam lemosni a nyálat utána a tenyeremről...............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!