India betiltott egy BBC-dokumentumfilmet

2023. január 23. 22:41

A The Guardian szerint valószínűleg ez azért történt, mert kínosan érinti a jelenlegi miniszterelnököt.

2023. január 23. 22:41
null

Az indiai kormány a szükségállapotra vonatkozó törvényekre hivatkozva blokkolta a BBC dokumentumfilmjét, amely Narendra Modi miniszterelnök szerepét vizsgálja a Gudzsarát államban 2002-ben kitört zavargások során – erről tájékoztatott hétfőn a The Guardian.

A jelenlegi indiai miniszterelnököt, Modit évtizedek óta kísérti az a vád, hogy bűnrészes volt a gudzsaráti zavargásokban, amelyek azután törtek ki, hogy 59 hindu zarándok meghalt egy felgyújtott vonaton. A tűzvészért az állam a muszlim lakosságát tette felelőssé.

Az államban ezt követően közel 1000 muszlim halt meg az erőszakos cselekményekben.

A rendőrséget azzal vádolták, hogy tétlenül nézte a történteket, Modit pedig azzal, hogy nem tett eleget a kisebbségi közösség védelmében a hindu tömegek ellen, sőt azt feltételezik, hogy hallgatólagosan támogatta a hindu szélsőségeseket.

A nyitóképen Narendra Modi. Fotó: INDRANIL MUKHERJEE / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispolgarigrofo
2023. január 24. 14:18
tényleg, Laoszban mi a helyzet? Ott is nekimentek az amúgy Oxfordban végzett miniszterelnöknek mert a terrortámadásokkal operáló (mi mással) muszlim lakosságot pont úgy ahogy itt is, a helyiek szépen meglincselték, a rendőrség meg közben cigizve nézte
Krupp Skya
2023. január 24. 13:34
Apa kezdődik!
Egyelőre
2023. január 24. 13:18
India most nem lesz jó fiú, mert nem támogatja a nemzetközi bankárzsidót a háborújában. Lesz Indiában diáktüntetés a jogállamiságért hamarosan! Még puccskísérlet is! Meg kell indulni a bosszú népe ellen, és szövetséget kell kötni Oroszországgal.
csulak
2023. január 24. 11:28
ha Nyugatnak szabad cenzurazni, akkor masnak is szabad. ennyi !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!