Lengyel EP-képviselő: Magyarország kikövezi előttünk az utat, ő jégtörő

2022. december 06. 12:02

Saryusz-Wolski szerint ha Magyarország taktikája sikeres, akkor Brüsszelnek sokkal nehezebb lesz a dolga Lengyelországgal is.

2022. december 06. 12:02
null

A lengyel Jog és Igazságosság (PiS) EP-képviselője, Jacek Saryusz-Wolski a wPolityce lapnak nyilatkozva azt mondta: „a december 6-i pénzügyminiszteri tanácson patthelyzet van a magyar források körül, ami olyan, mint egy huzavona Brüsszel és Magyarország között. A két fél egymás befagyasztásával fenyeget, hol pénzzel – ezt Brüsszel teszi, hol vétójoggal – ezt pedig Magyarország. Jelenleg két tábor alakult ki a tagállamok között. Többen azt javasolják, hogy vegyük figyelembe Magyarország új intézkedéseit, vállalásait, és mintegy vizsgáljuk felül a Bizottság által bejelentett szándékot, hogy a jogállami feltételrendszer alapján Magyarországot megvonják 7,5 milliárd eurótól"

Magyarország kikövezi előttünk az utat, ő jégtörő”

– fogalmaz az EP-képviselő.

Saryusz-Wolski szerint ha Magyarország taktikája sikeres, akkor Brüsszelnek sokkal nehezebb lesz a dolga Lengyelországgal, és fordítva is: ha Magyarország sikertelen, akkor Lengyelország mozgástere is beszűkül – értékel a politikus. 

Nyitókép: Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2022. december 07. 01:06
Pár országnak már kikapartuk a gesztenyét (gáz, olaj, tranzitdíj kifizetése), "roppant hálásak" voltak érte.
Akitlosz
2022. december 06. 18:08
Mert törik az a jég? Egy ország vagy független vagy EU tag. A kettő egyszerre nem lehet.
zoles
2022. december 06. 17:27
Mivel, hogy Lengyelországbsan jövőre lesznek a szavazások és az EU kommunistái azt szeretnék, hogy megbukjon a jelenlegi lengyel kormány, ezért ők nem fognak kapni egy zlotyit se.
need-info
2022. december 06. 16:41
"Saryusz-Wolski szerint, ha Magyarország taktikája sikeres,..." Nincsen ha. Eddig is sikeres volt a problémák megoldásában és ezután is az lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik