Íme az oroszok válasza az ársapkára

2022. december 06. 18:21

Moszkva olajárküszöböt tervez bevezetni az exportált olajra.

2022. december 06. 18:21
null

Orosz forrásaira hivatkozva a Bloomberg azt írja, hogy Moszkva válaszul a G7-ek által elfogadott olajársapkára két lépésen gondolkodik: vagy fix áron szabná meg a nemzetközi piacra kerülő olajának az árát, vagy maximális árengedményt határoz meg a nemzetközi referenciaadatokhoz képest, amennyiért a hordónkénti árat el lehet adni.

A G7-országok és Ausztrália elfogadta az orosz olaj ársapkájának összegét

A világ iparilag legfejlettebb demokráciáit tömörítő G7-csoport Ausztráliával együtt elfogadta az EU által pénteken javasolt, az orosz olajra kivetendő árplafon összegét - közölte pénteken késő este a G7-csoport. Az európai uniós tagállamok nagykövetei pénteken állapodtak meg az Oroszországból importált olaj hordónkénti 60 dolláros (23 ezer forint) árplafonjáról.

Az amerikai gazdasági portál szerint nincs döntés arról, hogy pontosan mekkora összeg lenne az oroszok szabta ár, és hogy az a nyugati plafon alatt vagy felett lenne. 

A G7-ek abban bíznak, hogy az árplafon ellenére tovább szállítanak olajat az oroszok, ám már csak olyan áron, amelyből nem tudja Moszkva tovább finanszírozni az Ukrajna ellen folytatott háborúját. A lap megjegyzi, a rögzített maximális ár ellenére továbbra is jelentős lenne az olajból származó profit az orosz költségvetésben.

Nyitókép: Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2022. december 06. 23:54
sapka, küszöb, klottgatya ....
Vakfolt
2022. december 06. 21:44
Lehet, hogy ideje lenne kitalálni olajárzoknit, és olajárkesztyűt is bevezetni.
tgely
2022. december 06. 21:41
/vagy maximális árengedményt határoz meg a nemzetközi referenciaadatokhoz képest, amennyiért a hordónkénti árat el lehet adni./ Szerintem ennek fussunk neki újból. Se füle se farka vagy rosszul tárgyiasult az állítmány.
bokréta1
2022. december 06. 21:27
Oroszországot le kell győzni és meg kell büntetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!