Az oroszok legújabb terve: tartani a frontot, elfoglalni Donyecket

2022. december 22. 16:17

Valerij Geraszimov, az orosz haderő vezérkari főnöke csütörtökön jelentette be, egyelőre stabilan tartják a frontvonalakat.

2022. december 22. 16:17
null

Donyeck megye megszállására, vagy ahogy Valerij Geraszimov, az orosz haderő vezérkari főnöke csütörtökön fogalmazott „felszabadítására” készül az orosz hadsereg. A katonai vezető szerint a frontvonalon stabil a helyzet és a „Donyecki Népköztársaság” elfoglalására összepontosítanak. 

Kijelentette, hogy Donbaszt már szinte teljesen uralmuk alá gyűrték, míg Luhanszk megye hatvan százalékát tartják uralmuk alatt. A legsúlyosabb harcuk Bahmut városánál zajlanak, melyet augusztus óta próbálnak bevetni az oroszok. 

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2022. december 23. 06:57
"Évértékelő beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök háborúnak nevezte az ukrajnai konfliktust – derül ki a RIA Novosztyi összefoglalójából."
káli
2022. december 22. 20:39
Csak szólok már júniusban lőtték bahmutot azóta erőlködnek!
Falióra tábornok
2022. december 22. 20:03
csak szólok, hogy bahmutban véget érni látszik a sárszezon.
cutcopy
2022. december 22. 19:56
Tehát mégsem Európa megszállására indultak ahogy azt zselé állítja..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!