Orbán: Megépítjük a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékét, ez fog energiát hozni Magyarországra

2022. december 17. 10:21

A miniszterelnök szombaton Bukarestben aláírta az Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül Magyarországra áramot szállító villamosenergia-hálózatról szóló szerződést.

2022. december 17. 10:21
null

A világon egyedülálló beruházás mellett kötelezte el magát partnereivel Magyarország: a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékének megépítésére készülünk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Bukarestben, mielőtt aláírták az Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül Magyarországra áramot szállító villamosenergia-hálózatról szóló szerződést.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy az Európai Unió stratégiai vákuumban van, amelyben az országok vezetőinek kell gondoskodniuk arról, hogy megteremtsék országaik számára a gazdasági és energiabiztonságot. Hozzátette: a megoldás új energiaforrások keresése és beszállítása Európának. Észszerű közelségben a Kaszpi-tenger körül van energiaforrás, és ennek kiaknázásra jelent innovatív megoldást a most bejelentett vezeték – mondta a miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2022. december 17. 16:28
Ez még a Paks2-nél is abszurdabb! De - egyikből sem lesz semmi!
Csakislovacska
2022. december 17. 14:27
Mindig ez a világlegnagyobb izéje szöveg,egyszerűen beteges. Ehelyett inkább itthon kellene a sztalinizmus éveiben ostobán és rondán megvalósított vezetékhálózatot korszerűsíteni valamint bevágni a föld alá! Ugye miniszterelnök úr? Mert nemcsak önnek nekünk is szenvedélyünk Magyarország! Csak nem úgy hogy a Krisztus kereszt fölött kondenzátor lóg egy betonoszlopon!Nagyon nem! Házi feladat: Készíts egy fotót Ausztriában templommal és légvezetékkel(nem tudsz)és készíts egyet itthon templommal,szakrális térrel légvezeték nélkül!(nehéz lesz de szorítok!) A magyarországi légvezeték hálózat nyomvonala és kivitele maga a velünk élő bolsevizmus!
Tikkadt Szöcske
2022. december 17. 13:59
Ameddig nem oldódik meg a villamos energia olcsó tárolása, addig nem lehet egy energetikai rendszert napelemekre bízni. A zöldek meg verhetik a nyálukat ahova akarják, de ez van. Az sem megoldás, hogy a nyáron nappal termelt elektromos energiát a termelő télen fogyassza el, mondjuk fűtésre. Könnyen belátható, hogy a jelenlegi hálózat azt a terhelést már nem bírná el. A téli hónapokban a csúcsfogyasztás mindig este és reggel van, amikor nem süt a nap. Tehát a jelen állásban: 1.tudom tárolni az energiát, vagy : 2.képes vagyok valahonnan pótolni a hiányzó energiát vagy 3. nem fogyasztok amikor nem süt a nap. Itt a remény inkább az olcsó energiatárolás felé mutat, az volna a legjobb megoldás. Azután lehet a kinti WC tetejére is napelemet tenni.
Istók3
2022. december 17. 13:00
A trollok nagyon elviszik a témát, de engem érdekelnének a technológiai részletek. Ez egy egyenáramú vezeték lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!