Szovjet helikoptert akartak Magyarországra csempészni az ukrán határon

2022. december 25. 14:58

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a helikopter papírjai hamisak.

2022. december 25. 14:58
null

Az ukrán határőrség december 23-i közleménye szerint Kárpátalján, a Tisa ellenőrző ponton a határőrök a vámosokkal együtt

megakadályozták egy KA-26-os helikopter illegális beszállítását Magyarországra Ukrajnából.

A helikoptert egy ukrán rendszámú teherautó szállította – írták.

Hamis papírok

A közleményből kiderült, hogy z ellenőrzés során az ukrán tisztviselők a helikoptr illegális szállítására gyanakodtak. Ezért az azt szállító teherautót kiállították a sorból, hogy alapos vizsgálatnak vessék alá.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy

a helikopter dokumentumai hamis adatokat tartalmaznak. 

Ezt a feltételezést egy igazságügyi szakértő megerősítette. Ezután a szállítmányt lefoglalták. A KA-26-os helikopter becsült értéke 25 ezer dollár – olvasható a közleményben.

Mint ismert, ezt a típusú légi járművet 15 ország alkalmazta. Magyarországon a mai napig használják mezőgazdasági feladatok ellátására.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. december 26. 16:35
Gazsi vesz 2 szatyor krumplit. Felakasztja a biciklire és elindul haza. Rendőr megállítja: -Honnan a krumpli Te, Gazsi? -Most vettem, itt a blokk. -Rendben további jó utat! Tanulság? Így kell biciklit lopni :)
Dugin
2022. december 25. 20:08
@Sajnos az utolsó helikopter gyártásakor leálltak a rotorlapát gyártással is, így nagyon nehéz beszerezni azt a pár darabot, ami még megtalálható a piacon. Folyamatban van egy hosszabbítási kérelem, melynek a feltétele egy nagyon alapos anyagvizsgálat, melyet a gyár hajt végre. Remélhetőleg a vizsgálat sikeres lesz, hiszen a pilóta utánpótlás már megvan.@ Van egy cikk, akit érdekl rá lehet keresni, még 1-2 évig repülhetnek, azután vagy kell egy hosszabítás a rotorlapátoknak, vagy újat kellene gyártani, ami még háború nélkül sem lenne piskota. Az élettartam hosszabítást itthon csinálnák. De ahogy írtam, bár mezőgazdasági célokra jó kis gép, de maga a hajtómű nagyon elavult gyenge és sokat fogyaszt.
I_Isti
2022. december 25. 18:51
Ez nem is helikopter. Csak egy doboz cigaretta.
roughneck
2022. december 25. 18:49
Legkozelebb HIMARS-ot hozzarok. Ugy hihetobb a sztori... :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!