Megható üzenetet küldött Pelé a kórházból

2022. december 12. 19:18

Az egykori sztárfocista reagált Neymar visszavonulásának hírére.

2022. december 12. 19:18
null

Meglepetésének adott hangot Pelé, mikor megtudta, hogy a brazil csapat sztárja, Neymar bejelentette, visszavonulhat a válogatottól – számolt be a Bors

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a dél-amerikai válogatott büntetőkkel kapott ki a horvátoktól a vb negyeddöntőjében, és Neymar ezt követően lengette be a távozáásnak hírét.

Pelé az Instagram-oldalán arra buzdította a focistát, hogy folytassa pályafutását a brazil válgatottban

– idézte a portál.

Pelé szervezete már nem reagál a kezelésekre

A Folha de Sao Paolo brazil hírportál szerint Pelé állapota már nem javul. A vastagbélrákkal kezelt brazil legendát betegsége ellen már nem kezelik, életkörülményeit javító kezeléseket kap palliatív eljárás keretében - számolt be a szomorú hírről a Nemzeti Sport . Azt írják: a 82 éves, háromszoros világbajnok brazil ikont vastagbélrákkal diagnosztizálták és operálták tavaly szeptemberben.

„Ezen a világbajnokságon láttam, hogy fejlődsz”

Pelé üzenetében hangsúlyozta: „ezen a világbajnokságon láttam, hogy fejlődsz”.

Majd azzal  folytatta: „mindennap szurkoltam neked, és gratulálhattam katari góljaidhoz. Sportolóként az a legfőbb kötelességünk, hogy inspiráljunk. Inspiráljuk a csapattársainkat, a következő generációkat és általánosságban mindenkit, aki szereti a labdarúgást. Az örökséged még messze nem ért véget. Inspirálj minket továbbra is. Továbbra is boldogan fogom a levegőt csapkodni minden egyes gólodnál, ahogyan tettem ezt minden mérkőzésen, amikor a pályán láttalak”.

Mint ismert, Neymar a horvátok elleni meccsen a bal felső sarokba lőtt labdájával 77 gólos focista lett, és

holtversenyben Pelével vezetik a brazil válogatott örök góllövőlistáját

– hívta fel a figyelmet a Bors.

Pelé vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép: MIGUEL SCHINCARIOL / AFP

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lord Vader
2022. december 13. 09:16
Ezeket a mai ún. "sztárfocistákat" csak a pénz érdekli, összehasonlíthatatlanok a régi idők játékosaival. Alázat nuku, küzdeni akarás nuku, szégyenérzet nuku, semmi. Kiesnek a vb-ről, de már másnap luxusjachtjaikon bohóckodnak, nevetgélnek. Ez miféle hozzáállás? A helyükben elbújtam volna a világ elől szégyenemben, nem csodálkozom kiakadtak a brazilok. Ez már nem is a fociról szól, pénz, politika, marketing az egész.
kronosz85
2022. december 13. 05:56
Múltkor az emberi oldalukról gondolkoztam. Az összes ilyen csiribiri focista, beleértve a miénket is, festettfejű, agyontetovált majom. Kivéve egyet: C. Ronaldo. Kilehet röhögni a hisztije miatt, néha tényleg elkapja az arrogancia, de azt, hogy nem varratta szarrá magát és kimaradt a hülyeségből, azt nagyon becsülöm benne. Egy ideig Messi is ilyen volt, de ő is felszállt a dilivonatra, ma úgy néz ki mint egy divatmajom. De C. Ronaldo tartja magát. Ezért jár neki a respect!
need-info
2022. december 13. 00:16
Nem hiszem, hogy csak úgy simán abba tudja hagyni pont azt amit a legjobban tud.
budapesti
2022. december 12. 22:51
Neymar nem szimpatikus - viszont Pelé milyen kedves. Ezt nem tudtam róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!