Hallucinációt okozó spenótot hívtak vissza a boltok polcairól Ausztráliában

2022. december 18. 14:17

Több mint ötven ember lett rosszul a pszichedelikus zöldségtől, huszan kórházba kerültek.

2022. december 18. 14:17
null

Ausztráliában riasztást adtak ki egy mérgező zöldség miatt, aminek elfogyasztása után sokan furcsa tüneteket tapasztaltak – írta a Blikk. A Riviera Farms előrecsomagolt bébispenótjának elfogyasztása után homályos látással, szapora szívveréssel, kitágult pupillákkal, lázzal, és többen erős hallucinációktól szenvedve, félrebeszélve fordultak orvoshoz.

Hozzátették, Új-Zélandon és Ausztráliában is egy gyors akció keretében próbálják visszahívni a termékeket a boltokból, és megakadályozni annak fogyasztását, miután több mint ötven ember számolt be a tünetekről,

köztük 20 személyt kórházba is szállítottak a zöldség elfogyasztása után.

Más termék nem érintett

A cég szerint a spenótot egy gyom fertőzhette meg. Megjegyezték, hogy más termékeiknél nem tapasztaltak hasonló tüneteket a fogyasztók.

Az állami toxikológiai intézet vezetője, Darren Roberts a The Sidney Morning Herald újságnak adott nyilatkozatában elmondta, „a súlyosabb pácienseknél olyan hallucinációkat tapasztaltak,

Azt, hogy pontosan mi okozhatta a tüneteket még vizsgálják – olvasható a lapban.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: Twitter-fotó 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 18. 20:46
Popeye a tengerésznek való cucc volt! :) Csak tesztelték a népességet, hogy mennyire vevők az emberek az új termékükre. Ha ilyen volt a baby spenót, milyen lehet a felnőtt verzió ? :)
Lombi
2022. december 18. 15:00
Összekeverték? Zöld, zöld. Jó lesz az.
kohe
2022. december 18. 14:44
A fiatalok körében akarták népszerűsíteni. A Dizni már nem játszik Popejt, ezért más módon közelítettek a kérdéshez! XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!