Lesújt Románia szörnyű bosszúja Ausztriára

2022. december 12. 17:49

Nem támogatja Bukarest, hogy osztrák vezetést kapjon az EBESZ főtitkársága.

2022. december 12. 17:49
null

Korábban beszámolt róla a Mandiner: egész Romániát felháborítja, hogy az osztrákok megvétózták az ország schengeni csatlakozását. A Főtér arról ír, hogy válaszul Bukarest meg akarja akadályozni, hogy osztrák vezetője legyen Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ).

Amennyiben jogtalanul élsz a vétójogoddal, akkor ne csodálkozz, ha mások is ugyanúgy tesznek

– tette egyértelművé Marcel Ciolacu PSD-elnök a portál tájékoztatása szerint. A politikus ezzel indokolta, Románia miért nem fogja megszavazni, hogy Ausztria 2023 decemberétől átvegye az EBESZ főtitkárságát. Az 57 tagállamot számláló szervezet konszenzussal hozza meg a döntéseit, ami azt jelenti, hogy a román vétó miatt nem kerül osztrák kézbe az EBESZ vezetése.

Fotó: JAAP ARRIENS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petike21
2022. december 13. 17:28
Éljen az európai egység! Éljen! Éljen!
MyOp
2022. december 13. 13:30
A románok eztán mindenhová odarakják a csengős bocskort. Abcúg Ausztria, most aztán emberére talált. A medvetáncoltatók nem tágítanak.
Dobrevita
2022. december 13. 12:57
Jól van, rothad már!
vero1_
2022. december 13. 10:42
Nem jó az előkészítés. Ha látszik, hogy a döntésez nincs meg a kellő támogatottság, akkor csupán politikai presszió, hogy szavazásra viszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik