Újabb két civil mentőhajó köthetett ki Olaszországban

2022. december 11. 20:45

Az olasz belügyi tárca adatai szerint az idén eddig több mint 97 ezer migráns érkezett Olaszországba a Földközi-tengeren keresztül.

2022. december 11. 20:45
null

A német SOS Humanity szervezet Humanity-1 nevű mentőhajója Bariban köthetett ki, az Orvosok Határok Nélkül szervezet Geo Barents nevű hajója pedig Salernóban. A főként afrikai menedékkérőket Líbia partjai előtt vették fel a fedélzetükre gumicsónakokról és más lélekvesztőkről – tájékoztatott az Euronews.

A hajók legénysége szerint több migránson bántalmazás jelei láthatók, illetve néhányan azt állították, hogy szexuális erőszaknak estek áldozatul. Az SOS Humanity szerint az érkezők származási országai Szíria, Egyiptom, Kamerun, illetve Elefántcsontpart.

Az olasz belügyminisztérium szerint azért kellett távoli kikötőkbe irányítani a hajókat,

mert a szicíliai kikötők és befogadóközpontok zsúfolásig telítettek.

A lap azt is megtudta, hogy az olasz kormány újra a civilszervezeteket hibáztatta, amiért felbátorítják a kétségbe esett embereket a veszélyes tengeri átkelésre. Az olasz belügyi tárca adatai szerint az idén eddig több mint 97 ezer migráns érkezett Olaszországba a Földközi-tengeren keresztül.

A nyitókép illusztráció: Fotó: Alessandro SERRANO / AFP

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2022. december 12. 18:15
Beaszerok. "Civil mentőhajó". Nálunk meg úgy hívják embercsempész, és 10 évet adnak érte. És ha már mentőhajó, akkor miért nem oda mentik ki, ahonnan elindult szerencsétlen??? Én mondjuk agyfaszt is kapnék, ha Siófoknál kimentene egy civil mentőhajó, és Keszthelyen rakna ki utána.
cinkegolyó
2022. december 12. 16:31
A hajók legénysége szerint több migránson bántalmazás jelei láthatók, illetve néhányan azt állították, hogy szexuális erőszaknak estek áldozatul. Az SOS Humanity szerint az érkezők származási országai Szíria, Egyiptom, Kamerun, illetve Elefántcsontpart. Nahát, milyen leleményesek ezek a migrik, mindig újabb okot találnak ki, amiért menekülni kell nekik. Bár nem tudom elképzelni, kiknek van gusztusa ezekhez. Egyébként meg ha Meloniék megint csak partra engedik őket, akkor tartsák is meg, ne károgjon, hogy osszák szét az EU tagállamai között.
kukasmacska
2022. december 12. 14:56
Tehát a taxisok Líbia partjainál felveszik a csónakosokat, és legalább 1000 (ezer) km-t hajókázva partra teszik őket Olaszországban. És megint senki nem kérdezi meg a fuvarozót, hogy mi a jó édes anyjáért nem a legközelebbi kikötő felé veszi az irányt.
Esvány
2022. december 12. 13:46
Ezeket a hajókat el kell kobozni, és reverz üzemmódban, a migránssimogató libsiket kell Afrikába fuvarozni. Egyúttal vissza kell vinni a feketéket is. Ez az éghajlat, meg az európai kultúra úgysem nekik való. Boldoguljanak otthon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!