Felmérés: A németek csaknem fele szerint a bevándorlás negatív hatással van az országukra

2022. december 18. 08:25

A megkérdezettek többsége szerint a német kormány migrációspolitikája rossz.

2022. december 18. 08:25
null

A németek csaknem fele szerint a bevándorlás negatív hatással van Németországra – derült ki a YouGov közvélemény-kutató intézet friss felméréséből, amelyet a dpa német hírügynökség felkérésére készített.

A megkérdezettek 47 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy a bevándorlás elsősorban negatív befolyással van Németországra. A válaszadók mindössze 29 százaléka látta úgy, hogy a bevándorlásnak inkább pozitív hatásai vannak. A felmérés résztvevőinek negyede határozatlan volt a kérdésben, vagy megtagadta a válaszadást.

A megkérdezettek 44 százaléka gondolja azt, hogy a berlini kormánynak szigorítania kellene a bevándorlási feltételeket. A válaszadók húsz százaléka szerint könnyíteni kellene a követelményeket, 28 százaléka pedig fenntartaná a jelenlegi irányvonalat.

A német kormány migrációs és bevándorlási politikája a felmérés résztvevőinek 61 százaléka szerint rossz vagy nagyon rossz,

27 százalék szerint pedig jó vagy inkább jó.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: NICOLAS ECONOMOU / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikkadt Szöcske
2022. december 19. 14:51
Mire ezek észbekapnak, ki is pusztultak. Amúgy meg, ha kell nekik a szír agysebész, forduljanak bizalommal Nehammerhez. Állítólag ott most túlkínálat van.
ChatBot
2022. december 19. 13:23
Butaság. Bevándorlás nélkül szétesne a német gazdaság.
Tiszafa
2022. december 18. 18:00
"A németek csaknem fele szerint a bevándorlás negatív hatással van Németországra" Csaknem fele...? Azaz több mint fele még mindig agyhalott! Pedig 2015 óta hány év eltelt már, és még mindig el vannak varázsolva.
cinkegolyó
2022. december 18. 16:17
Még mindig nagyon rossz az arány! Szenvedjetek csak németek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!