Klímaaktivisták csonkították meg a berlini karácsonyfát (Videó)

2022. december 21. 15:25

Az Utolsó Nemzedék nevű csoport két aktivistája egy mobil daruval jelent meg a 15 méter magas kaukázusi jegenyefenyőnél, és a teret biztosító rendőrök szeme láttára egy kézifűrésszel levágták a felső két méterét.

2022. december 21. 15:25
null

Klímavédelmi aktivisták megcsonkították szerdán Berlinben a német főváros legfontosabb jelképei közé tartozó Brandenburgi kapu előtti téren felállított karácsonyfát. Az Utolsó Nemzedék nevű csoport két aktivistája egy mobil daruval jelent meg a 15 méter magas kaukázusi jegenyefenyőnél, és a teret biztosító rendőrök szeme láttára egy kézifűrésszel levágták a felső két méterét.

A rendőrök azért nem avatkoztak közbe, mert azt hitték, hogy szerelők jöttek javítani valamit a fát díszítő fényfüzéreken. Akkor vették észre, hogy politikai akció játszódik le elöttük, amikor a két nő a daru kosarára kifüggesztett egy transzparenst azzal a felirattal, hogy

„Ez csak a karácsonyfa csúcsa”.

A csoport az akcióról szóló közleményében az egyik aktivistát idézve kiemelte, hogy a tengerben úszó jéghegyekhez hasonlóan Németországban csak a klímakatasztrófa csúcsát látni. Mint írták, „miközben az egész ország azzal tölti a hetet, hogy a legnagyobb üzletekből beszerezze a legjobb ajándékokat, mások azon gondolkodnak, hogy a pusztító aszályok és áradások után honnan szereznek majd ivóvizet”.

Szerintük küszöbön az éghajlati összeomlás

Úgy fogalmaztak, a szövetségi kormány nem tesz erőfeszítéseket az emberek védelmében, pedig az éghajlati krízis már rendkívül közel van Németországhoz. 

(MTI)

Nyitókép: Tobias SCHWARZ / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
osbehemot
2022. december 22. 20:07
Simán csak agyon kéne őket lőni.
masikhozzaszolo
2022. december 22. 13:49
Szép. Ennyi. Mikor a Zöld fát csonkít. Ezektől el kell venni, a vizet, és a bort is. Gyantával odaragasztani.
Benedek Zsolt
2022. december 22. 09:43
OROSZORSZÁGBAN IS MEGCSONKÍTJÁK A KLÍMA AKTIVISTÁK A KARÁCSONYFÁT? NYET!!! Ui: https://www.origo.hu/nagyvilag/20221222-putyin-oroszorszag-tovabb-noveli-katonai-potencialjat.html
Brandon the great Negro
2022. december 21. 21:01
Túlértékeled magad. Mondhatni, perintfalvisodsz. Aspektus kérdése, hogy ez most pozitív e?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!