Zelenszkijék szerint Orbán semmibe veszi az ukrán népet

2022. december 27. 21:14

Reagált Kijev a magyar kormányfő karácsonyi interjújára.

2022. december 27. 21:14
null

Közleményt adott ki kedden az ukrán külügyminisztérium, ebben reagáltak Orbán Viktor magyar kormányfő karácsonyi, Magyar Nemzetnek adott interjújára.

Azt írták, Orbán mondatai „az orosz agressziónak ellenálló Ukrajna és az ukrán nép beteges semmibevételéről, valamint saját politikai rövidlátásáról tanúskodnak”.

A miniszterelnök úgy fogalmazott december 24-én:

„Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az USA támogatja pénzzel és fegyverrel. Ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz”.

Az kijevi szaktárca közölte, „Ukrajna háborús veresége, amit Orbán Viktor közvetve szorgalmaz, Magyarország és a magyarok számára közvetlen orosz agresszióval fenyegetne”.

Zelenszkijék szerint, ha Orbán tényleg békét akar, akkor „a Moszkvához fűződő szoros kapcsolatait kellene felhasználnia, hogy rávegye Moszkvát az Ukrajna elleni agresszió beszüntetésére és csapatainak visszavonására”, összegez az RTL.

Nyitókép: Facebook

Összesen 388 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2022. december 31. 08:55
Még nem szólt Netanjahu Zelenszkinek, hogy hagyja abba a bohóckodást mert erősen rombolja Izrael image-ét és a világzsidóság megbízhatóságát ? Sőt a zsidóság létét forgatja kockán. Valóban buták az amcsi zsidók, hogy ilyen erőltetett menetben finanszírozzák ezt a buta háborút, mert a pillanatnyi nyereség biztosan veszteséggé fog változni. Soros György zsidó kereskedő nem a a saját okosságát fényezi, hanem dőreségét. Az őrdőgi Sátánnak is van önérzete és azt , ha elbukja nagyon rosszul jár.
formaegy
2022. december 29. 20:00
Na idefigyelj te aljas büdös gyilkos náci alvilági puccosseggű! Orbán nevét a pofádra ne vedd, te rühes gyilkos kutya! Ha életed végéig másznál felfelé abból a mélyből ahol dagonyázol, még akkor sem látnád meg a lába talpát sem! Büdös gyilkos náci! Süljön ki a szemed te féreg! Legyilkoltatod az ártatlan ukrán embereket a gyilkos USA érdekekért, és még a földjeiket is eladod a gyilkos férgeknek! Mocskos gyilkos náci féreg!
Hill
2022. december 28. 20:45
A beteges semmibe vétel a ti asztalotok. Lásd kárpátaljai magyarság. Viszont jó sok ukrán sétálgat Budapesten. Faszciterás gyere értük
KBA98
2022. december 28. 17:47
Befogadjuk őket, etetjük, itatjuk, munkát adunk neki, a pénzről nem is beszélve! Mi van a magyar nyelvtörvénnyel? Mikor tanul meg a zongorista kérni és megköszönni? Miből gazdagodott meg? Az egész világ utálja őt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!