Jeszenszky Dévényiéknek: Bekaphatjátok!

2022. december 20. 10:53

A foci vb döntőjének kapcsán szabadultak el az indulatok az ATV-ben.

2022. december 20. 10:53
null

Feszült hangulatú csörtére került sor az ATV hétfő esti műsorában, a Csattban. Bár a téma eredetileg a sajtó szerepe –a Telex amerikai pénzből indított akadémiája apropóján – lett volna, az első percekben a vasárnap esti vébédöntő utózöngéi kerültek szóba.

Németh Szilárd ugyanis az argentinok győzelmére reagálva kiírta közösségi oldalára:  „Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok. Hajrá, Argentína”. A politikus ezzel feltehetőleg  a Washington Post két héttel ezelőtti cikkére utalt, melyben a lap arról lamentált, hogy nincsenek színesbőrüek Messiéknél. Közben a vasárnap vesztes franciáknál a csapat nagyjából fele fekete. Jeszenszky Zsolt ezt egy „Ma este majdnem történelmet írtak, de végül mégsem afrikai csapat lett a bajnok” mondattal kommentálta. Mint a stúdióban elmondta,

A műsorvezető Egri Viktor, illetve Polyák Gábor médiakutató és Dévényi István azonban már nem találta viccesnek a fentieket. Utóbbi ostoba provokációnak nevezte Jeszenszky mondatait, és felajánlotta a PS TV-s politikai hobbistának, hogy összehozza Ablonczy Bálinttal, aki majd „elmagyarázza a francia nemzettudatot”, „és akkor rájössz, hogy mekkora hülyeséget írtál”.

Polyák Gábor pedig azt mondta, kiváló meccs volt, nyert az egyik csapat, a másikban is voltak jó játékosok, „a bőrszín pedig nem ért pontot”.

„Én nagyon szívesen meghallgatom a Bálint magyarázatát, de ezek a kioktató, erényfitogtató megjegyzésekkel  – hogy elmondjuk, hogy nagy hülyeséget mondtál – bekaphatjátok. Már ott tartunk, hogy nem lehet humorizálni, mert  jönnek az erényfitogtatók...” – reagált Jeszenszky.

A jelenet az alábbi videó első perceiben látható:

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. december 21. 15:18
Hiába óbégatnak, a második félidőben már talán csak Lloris volt az egyedüli fehér a Francia válogatottban. Egyébként meg az ATV-ben szereplő ellenzékieknek már vajmi kevesen hisznek.
Bal-lib vadász
2022. december 21. 13:34
Jeszynek teljesen igaza van! A kioktató, morál lóf.szt lóbáló bal-lib senkik, bárki színét emlegethetik,de fordítva már fasizmus? Tényleg bekaphatja az összes bal-lib senki!
puszt
2022. december 21. 11:19
Azt ezért szögezzük le, nem humorizált! A NER soha nem humorizál, legfeljebb a gci fingik néha egy keserves, szavatosságát vesztett bonmot-ot...
az ember
2022. december 21. 09:09
Ablonczy Bálinttal, aki majd „elmagyarázza a francia nemzettudatot” Elméletben, a jakobinus eredetű, állampolgárságon alapuló szarságot. A gyakorlatban meg ott vannak az iskolában a francia himnuszt nem éneklő francia állampolgárságú feketék és arabok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!