Az Európai Bizottság szerint migrációra van szükség

2022. december 18. 20:48

Ezúttal „biztonságos, legális és jól irányított” migrációt szeretnének.

2022. december 18. 20:48
null

Az Európai Unió szerint biztonságos és legális migrációra van szükség, a jól irányított beutazási lehetőségek ugyanis lehetővé teszik az unió számára, hogy felszabadítsa az emberi mobilitásban rejlő hatalmas lehetőségeket – közölte ki az Európai Bizottság.

Ezúttal a „versenyképesség” lenne a cél

Az uniós bizottsági közlemény szerint a legális migráció biztosítása beruházást jelent az uniós gazdaságba és az európai társadalom egészébe. Ez véleményük szerint hozzájárul ahhoz, hogy Európa versenyképesebbé, összetartóbbá és ellenállóképesebé váljon.    

– fogalmaztak.

A bizottsági közlemény kiemelte továbbá, hogy a tehetségekért folyó globális versenyben a migráció fontos eszköz az EU-ban egyre növekvő szakemberhiány kezelésére. Az

EU ezért arra törekszik, hogy új utakat teremtsen a legális migráció számára,

például a tehetséggondozás és az oktatás területén kölcsönösen előnyös programokat hoz létre számos partnerországgal, köztük Tunéziával, Marokkóval és Egyiptommal.    

Az Európai Unió és tagállamai együttműködnek a partnerországokkal a biztonságosabb, rendezettebb és jól kezelt migráció biztosítása érdekében. Ez minden érintett javát szolgálja – húzták alá. „Ki kell aknáznunk az emberi mobilitásban rejlő lehetőségeket” – tette hozzá közleményében az Európai Bizottság.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2023. január 04. 05:46
Egyszerű, az ilyen politikusokat, akik a választóik érdeke lenne akarnak dolgozni hosszútávon, azokat le kell mondatni, böribe kell vetni.Ha nem hajlandó lemondani, akkor falhoz állítani, akasztófára , gijotinra juttatni.Az ötödik ilyen mocskos rohadék álpolitikus lefejezése után meggondolnák a többiek is, hogy kell-e ez az egész.2-3-5 millió embert a rendőrség sem tud kezelni, ha kivonulnak az utcára.
Box Hill
2022. december 19. 20:29
"Ezúttal „biztonságos, legális és jól irányított” migrációt szeretnének." Eddig nem az volt? És ha nem, kik a felelősök? És hol lógnak?
Robert69
2022. december 19. 18:59
Amennyi pénzzel kitömték őket nyílván olyan helyen és palotákban laknak ahová úgysem jutnak el a migránycsok. Meg különben is ha így lenne, majd az EP megvédi a mi költségünkön a képviselőket akik ide hozzák a problémát. Mi meg viseljük el a következményeit, mert nekünk csak igazunk van.
Rizsa
2022. december 19. 17:22
Meg a jó kurva anyátok. Nem vagytok politikusok össze vissza beszélnek . Ahogy a Gyuri bácsi meg a buzeráns fia diktál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!