Csimpánzokat lőttek Svédországban

2022. december 14. 19:25

Négy állat elpusztult, az ötödik túlélte.

2022. december 14. 19:25
null

Svédországban több csimpánz is elszabadult egy állatkertben szerdán, négyüket le kellett lőni – ismertette a TT svéd hírügynökség. Egy ötödik majom magától visszatért a ketrecébe. Az incidens a Stockholmtól nagyjából 150 kilométerre északra található Gävle városa mellett működő Furuvik állatkertben történt.

Rendkívül szomorú ez a nap”

– olvasható az állatkert állásfoglalásában. Az állatkert indoklása szerint nem állt rendelkezésre elegendő altató az elszabadult állatok elkábításához, ezért döntöttek a lelövésük mellett. A történtek során nem sérültek meg emberek – hangsúlyozta Annika Troselius, az állatkert üzemeltetőjének szóvivője.    

Troselius az Expressen című helyi lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a csimpánzok erős és veszélyes állatok, ezért az állatkert elsődleges célja az volt, hogy elejét vegyék a személyi sérülésnek. Egyelőre nem világos, miként szökhettek meg a majmok a ketrecükből.

(MTI) 

Nyitókép: Cyril Ruoso / Biosphoto / AFP. Képünk illusztráció. 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. december 15. 17:21
Akár az embereknél, csak a 20 százalék értelmes.............
fogas paduc
2022. december 15. 16:25
https://www.youtube.com/watch?v=QxYmm5yCJBg
Robertoo
2022. december 15. 13:22
.... és, akik miatt legyilkolták ezeket a szerencsétlen állatokat? Na, azokról mi hír?
Anyádcsipája
2022. december 15. 13:11
Elnézve a fotót, ápoltabbak a fogai, mint a Fogtündérnek (Guy Verhofstadtnak). Csórit, majdnem megütötte a szél, amikor megtudta, hogy Orbán újabb milliárdokkal tarthatja fenn a hatalmát és a beteg csürhéje még egy ideig nem uralkodhat Magyarországon. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!