Kolbászt és disznósajtot csempészett volna a román politikus, ez lett a vége

2022. december 31. 10:36

Ben Oni Ardelean azt állította, hogy ajándéknak szánta a húskészítményeket a dél-koreai román közösség számára.

2022. december 31. 10:36
null

Kellemetlen incidens főszereplőjévé vált Ben Oni Ardelean, a kormány második legnagyobb pártja, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti képviselője és alelnöke a szöuli repülőtéren: a tiltások ellenére húskészítményeket vitt volna be Dél-Koreába, de a repülőtéren lebukott – számolt be az esetről a Főtér. A portálon azt írják: Ardelean egy Nicolae Ciucă miniszterelnök és Marcel Ciolacu, a képviselőház elnöke vezette küldöttség tagjaként, hivatalos látogatásra érkezett a távol-keleti országba múlt héten.

Mielőtt megérkezett volna, ki kellett töltenie egy nyilatkozatot arról, milyen tárgyakat készül bevinni az országba. Bár a dokumentumban a húskészítmények is szerepeltek azon termékek között, amelyeket be kell vallani, a honatya nem tette meg.

Abban bízott ugyanis, hogy diplomataútlevele miatt a koreai hatóságok úgysem vizsgálják át a csomagját.

A szöuli repülőtéren szolgálatot teljesítő rendőrkutyákat azonban nem tájékoztatták arról, hogy diplomáciai mentességgel bármit be lehet vinni az országba. Ezért aztán amint megérezték a képviselő csomagjában lapuló húskészítmények illatát, azonnal ugatni kezdtek.

Szalámi, füstölt kolbász, disznósajt...

A határőrök pedig átvizsgálták a csomagokat, amelyekben olyan hagyományos, sertéshúsból készült csemegékre bukkantak, mint a szalámi, füstölt kolbász, disznósajt, valamint sajtfélék.

A húskészítményeket a beviteli tilalmukra vonatkozó szigorú rendelkezések miatt elkobozták,

az eljárás alatt pedig az egész delegációnak várakoznia kellett. Ardelean azt mondta: nem saját fogyasztásra szánta a hazai termékeket, hanem ajándékként a helyi román közösség számára, hiszen néhány nappal karácsony előtt látogattak Dél-Koreába. Mint elmondta, a húskészítményeket szupermarketben vásárolta, és megvolt a nyugtája is a vásárlásról, de a dél-koreai hatóságokat ez nem hatotta meg.

Nyitókép: Ben Oni Ardelean Facebook-oldala

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. január 01. 11:16
A rezsidisznónk figyelmébe..:)
bunko_jobbos
2022. december 31. 14:56
Elég durva ország, hogy a hivatalos küldöttség tagjait átvizsgálják. Egy diplomata simán fegyvereket meg embereket is át tud csempészni az autójában. Pont erre találták ki az egészet. AZ USÁ-ból kezdve Szovjetunión át Nagy_britanniáig mindenki ezt csinálja. A disznósajt finom, meg a kolbász is. Milyen idióta szabályok vannak, hogy élelmiszert nem lehet vinni. De gondolom, egy madár simán átszállhat az országhatáron, abban meg több fertőzés lehet. Mindegy, hülye szabályok. Nagyon kivételesen nem ítélem el a románokat emiatt.
Benedek Zsolt
2022. december 31. 14:54
MAGYAR ROMÁN VEGÁN-GAZDASÁG! START!!!
nakatomi
2022. december 31. 13:49
"A szöuli repülőtéren szolgálatot teljesítő rendőrkutyákat azonban nem tájékoztatták arról, hogy diplomáciai mentességgel bármit be lehet vinni az országba. Ezért aztán amint megérezték a képviselő csomagjában lapuló húskészítmények illatát, azonnal ugatni kezdtek." Itt áll feketén-fehéren, hogy nem a képviselő a hibás. Az egész ügy csupán abból fakadt, hogy az illetékesek elfelejtettek szólni a kutyáknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!