Zöld EP-képviselő: Mindenkit biztosíthatok arról, hogy az Európai Bizottság igyekszik megkerülni az unió működését megnehezítő Orbánt

2022. november 06. 12:17

„A magyar bel- és külpolitika nagyon hasonlít az oroszra, közös például a »hagyományos értékek védelmére« való állandó hivatkozás” – fogalmazott Viola von Cramon-Taubadel.

2022. november 06. 12:17
null

Nagyon komoly küzdelem vár ránk. Miközben Oroszország hibrid háborút folytat ellenünk, van valaki a családunkban, aki folyamatosan az egység megbontásán munkálkodik – értékeli Orbánék külpolitikáját Viola von Cramon-Taubadel, az Európai Parlament zöldpárti képviselője a HVG-nek adott interjújában.

Az EP-képviselő szerint „már az nagyon komoly stratégiai hiba volt Ursula von der Leyen bizottsági elnöktől, hogy

Itt ugyanis rengeteg pénzről van szó, nagyon fontos stratégiai döntéseket kell hozni, és számtalan lehetőség nyílik arra, hogy az illetékes biztos együtt tevékenykedjen a nyugat-balkáni, illetve a keleti partnerségben részt vevő államokkal”.

Hozzátette: „Orbán pedig minden alkalmat megragad arra, hogy aláássa az EU közös kül- és biztonságpolitikáját. De mindenkit biztosíthatok arról, hogy az Európai Bizottság igyekszik megkerülni a valódi veszélyt jelentő és az unió működését megnehezítő Orbánt. Az Európai Tanácsban az a vélemény alakult ki, hogy amikor kényes ügyekről, illetve államokról van szó,

Ezt követően párhuzamot vont a magyar és az orosz politika között: „A magyar bel- és külpolitika nagyon hasonlít az oroszra, közös például a »hagyományos értékek védelmére« való állandó hivatkozás. Nem tudom pontosan, miért állt be ez a hatalmas fordulat a korábban egészen más értékeket védelmező Orbánnál, és miért került Putyin befolyása alá. Azt viszont tudjuk, hogy a Kreml rengeteg kompromatot, azaz lejárató anyagot gyűjtött össze sok európai politikusról, előfordulhat, hogy Magyarország esetében az oroszok fel is használták ezeket az információkat”.

Nyitókép: Mátrai Dávid 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. november 07. 09:42
"Itt ugyanis rengeteg pénzről van szó, nagyon fontos stratégiai döntéseket kell hozni, és számtalan lehetőség nyílik arra, hogy az illetékes biztos együtt tevékenykedjen a nyugat-balkáni, illetve a keleti partnerségben részt vevő államokkal”" Ezért nem értesz te semmit, mindenben pusztán a pénzt látod.
P.Gy.
2022. november 06. 21:35
Remélem eljön az idő amikor minden ország rájön, hogy nem cuki, "fele fiú-fele lány" , ideológiákban csordúltig bővelkedő zöldségekre van szükség az ep-ben, hanem a valóságban élő, normális, keresztény értékrendet követő, az országuk ( és mellette Európa) előrejutását akaró és ezért tenni is akaró tehetséges, már bizonyított politikusokra. Akkor majd nem lesz renitens a sok barom között az a néhány normális ember, aki nem csak a mában él, két hétnél is tovább tud előre gondolkodni, és nem az a legnagyobb baja, hogy a könnyű drogok miért tiltottak a "kevésbé szabad" országokban. Akkor értelmes dolgokról lehetne dönteni, Európa nem Amerika seggében lógna, és valószínűleg Orbán Viktornak sem kellene ennyire ellenkezni a hülyébbnél hülyébb agymenések ellen. Valószínűleg végre a képességeinek megfelelően el lenne ismerve. Lehet, túl szép hogy igaz legyen, de a remény hal meg utoljára! Én bízom a szebb jövőben.
Atilla
2022. november 06. 17:45
Mit nem értel zöld liba,Putyin nem engedi a nemváltást,LMBTQ-t,törvénytelenséget stb. Hosszú lenne a sor de csak párat említettem. Orbán ugyanúgy nem szeretné ezeket,közös értékek az orosz néppel,csak ellentétben veletek a nagy szabad EU-val,meg is kérdezi a népét,hogy mit szeretne . . .
Revízió
2022. november 06. 17:40
Már reg k kellett volna lépni az EU-nak nevezett pöcegödörből !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!