Kínai vadászgépek mutatták meg magukat Tajvannál

2022. november 13. 08:07

Harminchat kínai katonai repülőgép közelítette meg az önálló szigetországot szombaton.

2022. november 13. 08:07
null

Harminchat, a kínai hadsereg kötelékébe tartozó katonai repülőgép közelítette meg Tajvant a sziget védelmi minisztériumának vasárnapi bejelentése szerint. A szombaton észlelt repülőgépek közül 10 - hat Senyang J-11 és négy J-16 típusú - szombaton átlépte a Tajvani-szorosban található, a két terület közötti nem hivatalos vízi középvonalat is, több gépet pedig Tajvantól délnyugatra jelentettek - áll a tárca közlésében, melyben hozzáteszik, hogy

három kínai drónról is kaptak jelentést.

Kína saját területe részeként tekint Tajvanra, annak ellenére, hogy a szigetnek 1949 óta, a kínai kommunisták polgárháborús győzelme óta önálló kormánya van. A kínai hadsereg augusztus óta egy sor hadgyakorlatot hajtott végre a sziget közvetlen közelében. A Kínai Kommunista Párt október 16-án kezdődött egyhetes kongresszusán a pártfőtitkárrá újraválasztott Hszi Csin-ping kínai elnök leszögezte:

Kína békés újraegyesítésre törekszik Tajvannal, de nem adja fel a katonai lehetőséget a probléma megoldására.

Leszögezte, hogy a tajvani kérdés megoldása a kínai népen múlik, és hogy a nemzeti újraegyesítés mindenképpen megtörténik.

(MTI)

Nyitókép: Noel Celis/AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2022. november 13. 16:01
Ha Kína - ne adja Isten - katonai síkon akar lépni, akkor most az Ukrajnában lekötött USA és Európa pozíciói sebezhetőek.
B I L
2022. november 13. 14:05
Helyes csak keményen odakell baszni az USA gyarmatnak.
csulak
2022. november 13. 13:41
Itt az ido , az usa nem tud ket fronton harcolni
123321
2022. november 13. 13:41
néha oda kell baszni a pofátlan (nyugatnak) jenkiknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!