Magyar-román fejlesztésekről tárgyalt a külügyminiszter Bukarestben

2022. november 29. 12:43

A határ akkor jó, ha nem elválaszt, hanem összeköt – fogalmazott Szijjártó Péter.

2022. november 29. 12:43
null

„A határ akkor jó, ha nem elválaszt, hanem összeköt, nem elválasztja, hanem összeköti annak két oldalán élő közösségeket” – osztotta meg Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter többek között Cseke Attilával, Románia fejlesztési miniszterével tárgyalt kedden Bukarestben.

Közzétette, hogy magyar és román szakértők kidolgozták a magyar-román határon átnyúló fejlesztések programját. Ezt novemberben benyújtották az Európai Bizottsághoz, annak érdekében, hogy 175 millió euró értékben ki lehessen írni a határ két oldalán létrejövő fejlesztésekre vonatkozó pályázatokat.

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. november 29. 16:50
Oké, de románok kezébe ne adjatok pénzt, magyar vállalkozók csinálják meg a dolgokat.
Ninini
2022. november 29. 14:44
Ideje lenne már, ha Románia összekapná magát és legalább egy kikefélt autópályát elcibálna a határig. Utolsóként a szomszédaink közül.
Vitéz János
2022. november 29. 13:30
Üdvözlendő. Megint szép munka a miniszter úrtól.
Jajdejónekünk
2022. november 29. 13:21
A halott határ a jó határ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!