„Az Európai Parlament sok kárt okozott Európában” – Így osztotta ki egy lengyel EP-képviselő az Európai Parlamentet négy percen keresztül

2022. november 23. 16:05

A szembesítésre a reakció csak fújolás, gúnyos mosoly s dühös bekiabálás volt, de cáfolat egy se.

2022. november 23. 16:05
null

Merész lépésre szánta el magát Ryszard Legutko lengyel EP-képviselő (aki egyébként eddig se a nyámnyilaságáról volt híres, ugyanis nemrég kifejtette, hogy Európa politikai fősodra valójában kommunista agendát hajt végre, amelynek részeredménye, hogy Európa mára elszigetelte magát saját hagyományaitól).

Legutko kiállt az Európai Parlament elé, és az EP fennállásának 70. évfordulója alkalmából közel négy percen keresztül beolvasott az ott ülő képviselőknek.

A szembesítés közben kapott fújolást, gúnyos mosolyokat és dühös bekiabálásokat, de cáfolatot nem. A lengyel képviselő beszédének teljes magyar átiratát alább olvashatják:

„Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszterelnök Urak! Tisztelt Miniszterelnök Asszony!

Két percnyi keserű igazság következik. Ez a keserű igazság pedig az, hogy az Európai Parlament sok kárt okozott Európában. Azt a hamis üzenetet küldte, hogy az európai démoszt képviseli. Azonban nincs, és nem is lesz európai démosz. A Parlament szégyentelen pártoskodással fertőzte meg Európát. És ez a fertőzés annyira ragályossá vált, hogy átterjedt más intézményekre, például az Európai Bizottságra is. Az Európai Parlament feladta alapvető feladatát, az emberek képviseletét. Ehelyett az úgynevezett európai projektet megvalósító gépezetté vált, és ezzel választók millióit idegenítette el.

Az Európai Parlament a baloldal politikai eszközévé vált, hogy a monopóliumát minden eltérő nézettel szemben heves intoleranciával érvényesítse. Nem számít, hányszor ismételgetik a »sokszínűség« szót, a sokszínűség lassan kihalófélben lévő fajjá válik az Európai Unióban, és különösen itt ebben az ülésteremben.

Az Európai Parlament csak kvázi parlament, mert elutasítja a parlamentarizmus alapvető elvét, nevezetesen az elszámoltathatóságot. Hadd emlékeztessem Önöket, hogy a képviselőt a választók választják meg, és számot is kell tudnia adni nekik. De nem így van ez az Európai Unióban. Abszurd az a gondolat, hogy spanyol, német, francia stb. képviselők, akik a saját otthoni választóiknak tartoznak elszámolással, mondjuk, a magyar társadalomnak vagy bármely más társadalomnak diktálhatnak valamit, akiknek nem tudnak elszámolni, és akik ezért nem tudják őket felelősségre vonni.

Nevezzék, aminek akarják, de ez nem demokrácia. Összefoglalva: az Európai Parlament a nem létező démoszt képviseli, a valóságot és a törvényeket figyelmen kívül hagyó projektekért dolgozik. Kerüli az elszámoltathatóságot, hátat fordít emberek millióinak, és egyetlen politikai irányzat érdekeit szolgálja. És ez csak a jéghegy csúcsa. Mindezek után, hölgyeim és uraim, részemről erről ennyit.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. november 25. 08:51
Ki akadályozta meg, ki akadályozza meg, hogy a megválasztott képviselők hasonló tartalmú felszólalásokkal MINDEN ülésen szembesítsék azt a vezetést, akiknek a "megválasztásához" nem kérték ki az európai polgárok véleményét.
kafabatka
2022. november 24. 13:05
Ha jól értettem,azt nehezményezi,hogy például egy német választó által megválasztott képviselő úgy avatkozik bele a magyar polgárok életébe,hogy azok nem vonhatják őt felelősségre. Na,amikor ez az okfejtés elhangzik,a videón megjelenő nagyon fontos személy láthatóan megvilágosodik,vagy megzavarodik ugye, mert erre még nem gondolt az erősebb oldalon állva,szeme meg is rebbent,a feje oldalra dőlt,mert ugye az elhangzottak szöget ütöttek a fejébe. Azt később fogjuk látni,hogy mekkorát. Ryszard Legutko lengyel képviselő szembesítette az ősöreg alapítók utódait önmagukkal.
ericco
2022. november 24. 09:03
"A szembesítésre a reakció csak fújolás, gúnyos mosoly s dühös bekiabálás volt, de cáfolat egy se." Ez ismeros a magyar parlamentbol, mikor a fideszes kepviselok reagalnak igy az ellenzeki kritikakra. Persze ha epp valamelyik volt kedves befaradni aznap a munkahelyere.
Felhasználo74
2022. november 24. 00:32
A z t a q w a :) de nagyon rövid volt kicsit még kibontakozhatott volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik