Elítélt bandavezér tanította a matekot egy román gimnáziumban

2022. november 27. 21:24

A férfi ellen korábban kábítószer-csempészet miatt is eljárás indult.

2022. november 27. 21:24
null

Közismert alvilági figura tanít matekot Romániában. Egészen pontosan a tordai Mihai Viteazul Főgimnáziumban folytattak érdekes személyzeti politikát. Egy korábban elítélt, közismert bűnbandavezér ugrott be matekot tanítani.

A férfi ellen korábban kábítószer-csempészet miatt is eljárás indult, de 2003-ban például azért kellett 22 hónapot előzetesben töltenie, mert meggyanúsították, hogy az ő utasítására dobott valaki kézigránátot az egyik helyi pizzázóra, hogy ezzel félemlítse meg a tulajdonost, illetve a város lakóit.

2010-ben pedig elítélték tíz évre, miután az általa vezetett bűnbanda átvert több építőanyag-lerakatot is azzal, hogy nem fizették ki a termékeket. Valószínűleg az itt megszerzett matematika tudását kamatoztatta, amikor beugrott tanítani egy betegszabadságon lévő matektanár helyett.

A Kolozs megyei diáktanács közleménye szerint az ügy azt bizonyítja, hogy a tanintézetek számára nem prioritás a diákok jólétének és biztonságának szavatolása, egyúttal megmutatja, hogy a romániai oktatási rendszerben jókora gondok vannak.

Nyitókép: Főtér.ro

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. november 28. 11:02
....no...emelte a szivonalat a román gimnáziumban....huuu
zakar zoltán béla
2022. november 28. 09:54
logikus logaritmus
Zsoel
2022. november 28. 09:16
Ez nem a Neil Peart inkognitóban?
MyOp
2022. november 28. 09:11
Ugyebár Schengen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!