Rasszizmussal vádolja a magyar futballt a Honvédtől távozó skót edző

2022. november 21. 11:18

„Rájöttem, hogy ez nem az az ország és nem az a klub, ahol folytatni tudnám a karrierem” – fogalmazott Courts.

2022. november 21. 11:18
null

A Mandiner Sport korábban beszámolt róla, hogy a Bp. Honvéd menesztette skót származású edzőjét, Tam Courtsot. Miután hazatért a tréner, interjút adott két lapnak is, amelyben arról beszélt, hogy nem a sikertlene szereplés miatt, hanem azért jött el, mert a magyar futballban uralkodó rasszizmusból lett elege.

A Zalaegerszeg elleni meccset idézi fel az interjúkban, amely tíz percre megszakadt, mert a hazaiak vezetőedzője, Ricardo Moniz bement a gyepre tiltakozni a kispesti szurkolók huhogása ellen, majd úgy tűnt, lehívja a pályáról a csapatát.

„Visszahallgattam a közvetítést, és hallottam a füttyöket, de nem hallottam a majomhuhogást. A zalaegerszegi vezetőedző azonban kitartott amellett, hogy hallotta a szidalmakat, és megpróbálta levinni a csapatát a pályáról” – idézte fel a tréner. Hozzátette: „a bíró kiállította, én pedig azt mondtam, hatalmas hiba, hogy piros lapot kapott. A mérkőzés után beszéltem az egyik játékosunkkal, aki megerősítette, hogy volt huhogás”.

Rájöttem, hogy ez nem az az ország és nem az a klub, ahol folytani tudnám a karrierem

– fogalmazott Courts. Szerinte nagyon fontos kiállni a rasszizmus ellen. „Ha nem okoz kellemetlen érzést, hogy ilyen helyzetekbe keveredsz, az szerintem sokat elmond az erkölcsi iránytűdről” – fogalmazott az edző.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2022. november 22. 14:07
Szánalmas.
Neville
2022. november 22. 10:49
Ilyen gerinctelen senkiházi nímandokat minek idehozni? Undorító szar alak.
MintaPedagógus
2022. november 21. 20:10
1. A kurva anyját! 2. A fekák anno az ültetvényeken nyújtottak produktív munkát. A fociban a saját rájuk bízott taktikát se nagyon bírják megoldani. 3. A liberálfasiszta hazájában térdepelnek a rabszolgák leszármazottjainak. Mi pedig úgy kezeljük amazokat, mint a brit gyarmatosítók tették velük.
fabulon a bőre őre
2022. november 21. 17:18
"Rájöttem, hogy ez nem az az ország és nem az a klub, ahol folytani tudnám a karrierem – fogalmazott Courts. Szerinte nagyon fontos kiállni a rasszizmus ellen. „Ha nem okoz kellemetlen érzést, hogy ilyen helyzetekbe keveredsz, az szerintem sokat elmond az erkölcsi iránytűdről” – fogalmazott az edző. Tudjuk. A 4:0 után már nem volt "You racist bastards!". Bukayo Saka lecserélésekor viszont a nyolcvanötödik percben hangosabban zúgott a nemrasszista angol szurkolók füttyögése és huhogása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!